Vransko

DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

PLESNI ŠKRATKI V VRTCU VRANSKO

Tudi v letošnjem letu se vsak torek v večnamenskem prostoru vrtca zbiramo »plesni škratki«.  Letos smo razdeljeni kar na dve skupini, na skupino 3-5 let ter skupino 5-6 let, ker je plesa željnih otrok zares veliko.

Poudarek »plesnih škratkov« je na igri, doživljanju, izražanju, izmišljanju, ustvarjanju ter občutenju skozi ples. Na začetku smo na pobudo nekaterih otrok obnovili oz. spoznali nekaj plesov iz prejšnjega leta, nato pa skupaj ustvarili nekaj novih plesov, npr. ples špageti, skrivalnice, potujemo v Rakitnico, gobice, spoznavali smo ritme Južne Amerike ter druge plese. Otroci pri plesu aktivno sodelujejo, predlagajo, kaj bi plesali, iščejo rešitve, ustvarjajo gibe, izbirajo med ponujeno kvalitetno glasbo. Pomembno je, da smo istočasno pridobivali tudi druga znanja, npr. spoznavali značilnosti gob, skuhali smo si špagete in opazovali njihovo gibanje, spoznavali Južno Ameriko in podobno.

V decembru smo se tako mlajša kot starejša skupina z nekaj plesi predstavili drugim otrokom vrtca. Obiskale pa so nas tri plesalke baleta iz OŠ Vransko: Laura Marolt Dolinšek, Marisa Kos in Ula Hudovernik, ki so nam s predstavitvijo plesa balet popestrile mesec december. Seveda smo se v baletu preizkusili tudi vsi plesni škratki.

1/2


Smisel plesnih škratkov je, da doživimo ples kot nekaj pozitivnega, zabavnega, ustvarjalnega in sproščenega.

 

Plesni škratki Vrtca Vransko z Branko in Majo

Oglejte si tudi