Vransko

DANES
21°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Učna ura z Big bandom Orkestra Slovenske vojske

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš, ta svet je lep, če nekoga rad imaš. (Tone Pavček)

In mi smo se imeli radi in smo darovali. Tako lahko sklenemo učno uro z Big bandom Orkestra Slovenske vojske.

V nabito polni dvorani smo z učenci in njihovimi starši z navdušenjem pričakovali naše goste. In jih tudi dočakali. Za uvod sta nas popeljala v svet najmlajših vrtčevska folklorna skupina z Vranskega in vrtčevski pevski zbor iz Tabora.

Program je z velikim navdušenjem povezoval devetošolec Matevž Križnik, ki je na začetku predal besedo ravnateljici Majdi Pikl. Povedala je, da je vesela, ker so obiskovalci napolnili dvorano do zadnjega kotička, in se že vnaprej zahvalila za vse darovane prispevke.

V dvorani smo učenci  na začetku malo plaho pogledovali, s kakšnimi glasbili bodo prikorakali vojaki. Kaj kmalu so nas z umetniško popolnostjo popeljali v svet glasbe od samih začetkov swinga, bluesa, rokenrola, popa do današnje popularne glasbe. Dirigent Rudolf Strnad, ki je bil hkrati tudi povezovalec njihovega programa, pevec in kitarist, nas je izjemno navdušil s svojo sposobnostjo imitiranja posameznih glasbenih legend. Ves čas so nas srbeli podplati, roke pa so navdušeno pritrkavale ob ritmih glasbenih del. Glasbeno popotovanje je s svojim glasom popestrila tudi njihova pevka Katja Rihter.

V zaključku so se orkestru  pridružili tudi pevci vseh šolskih zborov, ki delujejo na Osnovni šoli Vransko-Tabor  (v Taboru in na Vranskem) pod mentorstvom Vanje Govek in Danijele Jeršič. Iz najmanj sto grl je suvereno zazvenela iskriva Dan ljubezni in sklop pesmi iz otroških filmov. Najbolj smo občudovali našo Nino Kreča, ki je zapela popevko Vrtiljak kot prava profesionalka.

Matevž nas je ves čas opozarjal na sklad Žarek upanja, na dobrodelnost otrok in njihovih staršev, saj sklad pridno polnimo z raznimi akcijami zbiranja papirja, kartuš ipd., učenci prostovoljci pa pomagajo starejšim v domu za ostarele in mlajšim pri učenju pred ali po pouku.

Vsi učenci so resno vzeli izdelovanje božično-novoletnih izdelkov in jih po prireditvi ponudili vsem poslušalcem.

 S prireditvijo smo za sklad Žarek upanja, ki pomaga socialno ogroženim družinam naše šole, zbrali kar 2.223 evrov.                                                                     

 

Pa še nekaj mnenj naših učencev o sami učni uri.

 

Včeraj smo si ogledali Big band Orkestra Slovenske vojske, ki nas je z glasbo popeljal skozi čas. Bilo mi je super. Najboljša mi je bila prva pesem iz filma Star wars. Najbolj smešno mi je bilo, ko so neki majhni otroci skakali pred odrom. To je bila moja najboljša prireditev v tem letu. Najboljši nastopajoči mi je bil tisti, ki je igral na električno kitaro. Zelo sem vesel, da je Orkester Slovenske vojske prišel na našo šolo. Tudi skladbe sem nekatere slišal prvič, razen te novejše. Tega dne ne bom nikoli pozabil.                

1/11











Anže Novak, 5. a

                                                           

 Bilo je super, saj nas je Big band popeljal skozi zgodovino glasbe. Najboljša pesem mi je bila Wake me up. Najbolj pa mi je bilo smešno, ko so otročki tekali po odru. Izdelki so bili tudi lepi. Skratka, super je bilo.                   

Vid Radulj, 5. a

 

Poslušali smo zelo zanimive pesmi. Prodajali so obeske, vaflje, medenjake, jelene. Pri vstopu so lahko poslušalci prispevali prostovoljne prispevke. Meni je bilo zelo zelo lepo. In peli smo tri pesmi.                                  

 Ana Pečovnik, 5. a

 

Včeraj smo na naši šoli imeli prireditev Žarek upanja. Namen prireditve je bil, da smo zbirali denar za tiste, ki nimajo za kosilo in šolo v naravi. Nastopala sem v pevskem zboru in spremljal nas je Big band Orkestra Slovenske vojske. Meni je bila prireditev všeč. Peli smo Gremo v kino in Dan ljubezni. Vse mi je bilo všeč.  

Tjaša Pečovnik, 5.a

 

 

Meni je bila všeč celotna prireditev. Zbirali smo denar za sklad Žarek upanja. Všeč mi je bilo, kako so glasbeniki igrali, še posebno dirigent, ki je izstopal. Pa tudi vaflji so bili za prste polizat.

Tim Kuhar, 5.a

 

Danijela Jeršič

Oglejte si tudi