DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Tine in Bine na bralni noči

Na zasnežen decembrski večer, 13. v mesecu, smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor organizirali bralno noč za učence 3. in 4. razreda.
Bralne noči se je udeležilo 23 učencev.

Učenci so morali za vstopnico na bralno noč prebrati eno knjigo iz zbirke Tine in Bine, zapisati najbolj zanimivo poved in to poved tudi ilustrirati. Če so nalogo uspešno opravili, so dobili možnost sodelovanja na bralni noči. Naloga ni bila preveč težka in učenci so jo z veseljem opravili.

Na bralni noč so učenci najprej spoznali deželo Finsko, iz katere prihajata Tine in Bine. Spoznali so njihove običaje, kot so savnanje, se čudili zanimivim barvam, ki se na Finskem pojavljalo, kadar je polarni sij, spoznali glavno mesto Helsinki ter videli, da tudi Božiček, prav tako kot Tine in Bine, domuje na Finskem.
V drugi delavnici so učenci v skupinah pisali domišljijsko zgodbo o tem, kako sta Tine in Bine potovala k Božičku. Vsaka skupina je izžrebala, kakšno prevozno sredstvo sta uporabila, koga sta srečala na poti, čudežni predmet, ki se pojavlja v zgodbi ter kakšno je domovanje Božička. Vse te elemente so morali učenci vključiti v zgodbo.
Nastale so zanimive domišljijske zgodbe, ki si jih lahko preberete spodaj.

V tretji delavnici so učenci izdelali božičke, jelenčke in snežake ter jim dodali Tinetove in Binetove značilnosti: očala, velika usta in zobe ter krompirjev nos.

1/33

































Z dobro počutje tretje- in četrtošolcev so skrbele štiri osmošolke, in sicer Ajda, Jana, Lucija in Saša, ki so s pomočjo gospe Maje Jerman za posladek ob večerji pripravile mafine in sladko vročo čokolado.

Po delavnicah in večerji je bil čas za zaslužen počitek. V knjižnici so si učenci izbrali svoje kotičke, kjer so nato spali, pripravili blazine ter se pripravili na spanje. Naslednji dan jih je namreč čakal pouk in dolg delovni dan.

Katja Brezovnik in Polona Vodičar

Oglejte si tudi