DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Tehniški dan prvem razredu – LEGO DAN

V četrtek, 10. 12. 2015, se je 1. b-razred iz podružnične šole v Taboru usedel na kombi in pripeljal na matično šolo na Vranskem ter pridružil 1. a-razredu. Prvošolci so namreč imeli tehniški dan, na katerem so ustvarjali predvsem iz lego kock.

Za sodelovanje smo poprosili gospoda Miha Miklavca, ki se že nekaj časa ukvarja z LEGO sistemi in robotiko. Učenci so dan začeli s poslušanjem praznične zgodbe, na podlagi katere je pri Mihu potekala delavnica s kompleti LEGO STORY STARTER. Učenci so v skupinah predstavili zgodbo s sestavljanjem lego kock. Učenci so poleg te delavnice odšli še v računalniško učilnico, kjer so spoznali osnove dela z računalnikom, didaktične igre, povezane z vsebinami pri pouku, ter lego računalniške igre. Zadnja delavnica je potekala v razredu, kjer so učenci sestavljali na podlagi Lego načrtov, med sabo sodelovali in si pomagali pri reševanju problemov. Po končanih delavnicah so učenci povedali, kako so se počutili, kaj so se novega naučili, kaj jim je bilo všeč in kaj ne. Nekaj vtisov lahko preberete spodaj.

Zahvaljujemo se gospodu Mihu za sodelovanje ter prvošolcem iz Tabora za obisk.

»Všeč mi je bilo sestavljanje kock pri gospodu Mihu, delo na računalniku ter da sva s Petjo sestavili vrt za živali.« Daša D.

1/6






»Vse mi je bilo všeč, le pri igricah na računalniku mi nekaj ni šlo. Več časa bi sestavljala pri gospodu Mihu.« Ema K.

»Všeč mi je bilo pri gospodu Mihu in v računalniški učilnici, tudi če so malo nagajali računalniki. Ni mi bilo všeč v razredu, saj je bilo težko sestavljati po načrtih.« Miha T.

»Vse mi je bilo všeč. Ni mi bilo všeč, da smo bili prekratek čas pri vsaki dejavnosti.« Jan K.

»V računalniki učilnici sem se naučil, da ne smem pritiskati tistega, česar ne poznam. Všeč mi je bilo pri gospodu Mihu.« Mitja M.

Oglejte si tudi