JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

PODELITEV BRALNIH ZNAČK IN SVETOVNI DAN KNJIGE NA OSNOVNI ŠOLI VRANSKO-TABOR

23. aprila je svetovni dan knjige. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje ves teden. Po Sloveniji potekajo različne aktivnosti. Na Osnovni šoli Vransko-Tabor smo v tem tednu podelili bralne značke, posvetili uro kulturne vsebine branju knjig, učenci so brali mlajšim otrokom v vrtcu, četrtošolci pa so obiskali Občinsko knjižnico Vransko in izdelali svojo lastno knjigo.

Tako smo prav na svetovni dan knjige podelili bralne značke. Obiskala nas je pesnica, pisateljica in pravljičarka Anja Štefan. Navdušila nas je svojimi ugankami, pesmicami, ki jih je pela in recitirala, predvsem pa s pripovedovanjem pravljic.
Na šoli Vransko nas je s pravljico o sedmih bratih, ki jih je mama uklela v krokarje in jih je rešila njihova mlajša sestra s svojo nesebično ljubeznijo, spomnila, kako pomembna in vsemogočna je nesebična ljubezen.
Na podružnični šoli Tabor pa je pripovedovala zgodbo, v kateri nastopajo štirje bratje. Trije so nadpovprečno učeni, a so pozabili na čisto preproste vsakdanje reči. Četrti brat pa ni tako visoko šolan, a je ohranil svojo naravno bistrost in zdravo kmečko logiko. Učeni bratje s svojim znanjem oživijo leva, ki jih enega za drugim požre, medtem pa mlajši brat spleza na drevo, saj ve, da je lev zver in zato nevaren. Tako se reši.
1/4





Bralno značko z obeh šol je osvojilo 172 učencev od 1. do 5. razreda in 69 učencev od 6. do 9. razreda ali 66 % vseh učencev.

Mentorica bralne značke: Marija Završnik

Oglejte si tudi