Vransko

DANES
22°C
8°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

Generali Vranarji v službi pravice

Potem ko so generali Vranarji v nedeljo iz rok župana prevzeli pustno oblast, so danes v spremstvu generalskega ansambla opravili še izreden inšpekcijski nadzor v prostorih občine.

Nadzor so opravili na podlagi anonimne prijave vsakoletne udeleženke vranskega pustnega karnevala, ki je generalskemu zboru zatrdila, da naj bi se v prostorih občine nahajala večja količina paštet sumljivega izvora. Generali so na podlagi opravljenega terenskega ogleda in zaslišanja uslužbencev ugotovili, da se v prostorih občine res nahajata dve pašteti, ena 50-gramska in ena 80-gramska. Po tehtnem premisleku pa so sklenili, da zato, ker vsaka pašteta ni enako težka, ne obstaja razlog za sprožitev sodnega postopka pred generalskim vojaškim sodiščem.

Na tiskovni konferenci po opravljenem nadzoru so Vranarji dodali, da bodo nadzor tekom dneva izvedli tudi v ostalih savinjskih občinah, saj naj bi iz zanesljivih virov prejeli več pritožb, da lokalna oblast za razliko od generalske ni v stalni pripravljenosti.

V zahvalo za korektno sodelovanje pri nadzoru in v skladu z novo davčno zakonodajo so Vranarji prisotne obdarili s pustnimi vinjetami in slastnimi krofi, sledil pa je še obvezen fototermin.

Oglejte si tudi