DANES
26°C
9°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

Spomladanska čistilna akcija

Po nekajletnem premoru zaradi slabega vremena in koronskih ukrepov je Občina Vransko ponovno organizirala spomladansko čistilno akcijo. Prvo aprilsko soboto so se udeleženci zbrali pred Osetovo vilo na Vranskem in pri gasilskem domu v Prekopi, kjer so dobili navodila glede razporeditve po terenu, vreče in rokavice. Po pozdravu in nagovoru županje Nataše Juhart so se odpravili na teren. Čiščenje je potekalo ob lokalnih cestah in nekaterih javnih poteh. Čistilne akcije se je skupaj z gasilci vseh štirih gasilskih društev in predstavniki nekaterih drugih društev udeležilo skoraj sto občanov.   

Pobiranje odpadkov smo sklenili ob 11. uri, ko smo se zbrali v gasilskem domu na Vranskem in v Prekopi, kjer je udeležence čakal topel obrok in napitek.

Kljub temu da se v naši občini nahaja Zbirni center Vransko-Tabor, je še vedno v naravo odvrženih ogromno odpadkov, saj smo v treh urah napolnili dva velika kontejnerja. Po gozdovih in ob potokih se še vedno nahajajo črna odlagališča in odpadki, ki jih s tovrstno akcijo niti ni mogoče odstraniti. Spoštovani nekateri, dovolite, da vas ponovno opomnimo, da je zbirni center odprt ob sredah od 14. do 18. ure in ob sobotah od 7. do 14. ure, zato odlaganje in kurjenje odpadkov v naravi res ni več potrebno.

1/9


Zbor pred gasilskim domom v Prekopi

Županji je pomagal najmlajši udeleženec čistilne akcije.




Del zbranih odpadkov


Na koncu se je prilegla topla malica.

Vsem, ki ste se odzvali vabilu in sobotno dopoldne posvetili čiščenju naše okolice, se najlepše zahvaljujemo.


Občinska uprava

Oglejte si tudi