Vransko

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. marcem in 15. aprilom 2018

Dogodki:

 

V petek, 16. 3. 2018, se je v gasilskem domu v Vrbju v organizaciji Gasilske zveze Žalec pričel tečaj za višjega gasilca, ki se ga udeležuje skupno 30 gasilcev.

 

V petek, 16. 3. 2018, je v Domu kulture Braslovče potekal redni letni zbor mladih Gasilske zveze Žalec.

 

V petek, 23. marca 2018, je v  Domu krajanov v Andražu nad Polzelo, potekala 63. Skupščina Gasilske zveze Žalec. Skupščine se je udeležilo 60 delegatov prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo pod okriljem Gasilske zveze Žalec.

Med gosti so bili vršilec dolžnosti predsednika Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, vodja izpostave Uprave za zaščito in reševanje Celje Janez Melanšek, župan Občine Žalec Janko Kos, podžupan Občine Polzela mag. Marjan Močnik, podžupan Občine Tabor Ludvik Miklavc, predstavnik Policijske postaje Žalec Boštjan Žula, predstavniki Gasilske zveze Križevci iz sosednje Hrvaške ter predstavniki sosednjih in prijateljskih gasilskih zvez.

Po izvolitvi delovnega predsedstva so prisotni soglasno sprejeli Poslovnik o delu skupščine GZ Žalec. Poročila so podali predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, poveljnik GZ Žalec David Krk, blagajnik GZ Žalec Rafael Hrustel, predsednik nadzornega odbora Janko Drča ter predsednik  verifikacijske komisije Aljoša Ramšak.

Letošnje leto je tudi volilno leto, zato so člani Skupščine izvolili nove funkcionarje Gasilske zveze Žalec. Predsednik GZ Žalec je ostal Edvard Kugler, na mesto poveljnika GZ Žalec pa so izvolili Franca Rančigaja. Prav tako so delegati soglasno sprejeli in potrdili predlagane kandidate za člane nadzornega odbora, upravnega odbora ter poveljstva GZ Žalec, potrdili so program dela ter finančni plan Gasilske zveze Žalec v letu 2018.

Na Skupščini so za častnega poveljnika Gasilske zveze Žalec imenovali Francija Naraksa, za častnega člana Gasilske zveze Žalec pa Francija Čretnika ter podelili več zahval Gasilske zveze Žalec in odlikovanj Gasilske zveze Slovenije.

 

V soboto, 24. 3. 2018, je v Kulturnem centru Tržič potekalo izobraževanje članic pod okriljem Gasilske zveze Slovenije. Z naše Zveze se je izobraževanja udeležilo 8 članic.

 

V petek in v soboto, 13. in 14. aprila 2018, je v okviru  Savinjsko-Šaleške regije potekal drugi 16-urni tečaj za varno delo z motorno žago, ki se ga je udeležilo 17 gasilcev iz Gasilske zveze Žalec.

 

Nekaj statistike:


V obdobju mesečnega poročila so člani Gasilske zveze Žalec opravili 15 intervencij, ki so skupno trajale 21 ur in 5 minut. Najdaljša intervencija je trajala 5 ur, najkrajša pa 20 minut.

 

Statistika občinskih poveljstev v GZ Žalec:

V Gasilskem poveljstvu občine Žalec je bilo 10 dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Vransko, GPO Tabor niso imeli intervencij, v GPO Braslovče so bile 3 intervencije, gasilci GPO Polzela so imeli dve intervenciji.

 

Obvestilo medijem:

Na zahtevo je možno dobiti slikovni material z intervencij in dogodkov.

18. 3. 2018 – zaključna vaja za tečaj strojnikov

22. 3. 2018 – podpis tripartitne pogodbe Gasilsko Poveljstvo Občine Žalec in podpis dogovora o vzpostavitvi prvih posredovalcev v Gasilskem Poveljstvu Občine Žalec in Gasilski zvezi Žalec

23. 3. 2018 – Skupščina Gasilske zveze Žalec

14. 4. 2018 – požar stanovanjske hiše na Polzeli

 

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi