Vransko

DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo ... prihajamo

Res smo presrečne, da lahko z vami delimo zgodbo uspeha. Ne bomo se hvalile. Sporočamo vam, da nam je uspel ponovno en velik met. 28. 9. 2019 smo se udeležile regijskega gasilskega tekmovanja v Velenju, ki ga je organizirala Gasilska zveza Šaleške doline.

V konkurenci 8 ekip smo članice B, PGD Vransko, dosegle ponovno odlično 2. mesto in si s tem pridobile vstopnico za državno tekmovanje Gasilske zveze, ki bo aprila 2020 v Celju.

Odlična uvrstitev je hkrati motivacija in obveza v prihodnje. Po mesecu oddiha prihaja čas intenzivnih vaj. Izpiliti suho vajo z motorno brizgalno; tj. odločna povelja desetarke, hitra povelja strojnice, natančno sklaplanje sesalnega voda cevarke 1, vodarke 1, cevarke 2 in vodarke 2, hitro polaganje tlačnega voda napadalke 1 in napadalke 2 ter nadzor s strani sela. Mogoče se sliši enostavno, pa vendar vsaka podrobnost šteje in mora biti izvedena 100 %, saj le na ta način strogim sodnikom onemogočimo delitev kazenskih točk.

1/4




In ko pride trenutek izvedbe vaje, štafete in razvrščanja, ko cela tekmovalna enota globoko diha in nam srce bije kot eno, moramo biti eksplozivne, hitre in vzdržljive.

Vranšanke v desetini smo v zadnjih 5 letih dokazale, kako daleč se da priti. Ja, res, do državnega tekmovanja smo prišle. Držite pesti, da na državnem tekmovanju v Celju, ki spada med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev, čim bolje zastopamo kraj Vransko.

 

Na pomoč.                                                                                                   Članice B, PGD Vransko

 

Oglejte si tudi