JUTRI
24°C
6°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Pravljična zima

Na vrata nam že trka mraz in bela zima. Stopamo v pravljični praznični čas, ko si vzamemo več časa drug za drugega in namenimo več pogledov in dotikov drug drugemu.
Tudi v Turističnem društvu Vojnik smo s toplino v srcu pripravljeni na radostno preživljanje skupnih uric na naših dogodkih. Prva takšna priložnost je bila v torek, 26.11.2013, ko smo se izpred cerkve Sv. Jerneja odpeljali proti Ljubljani, kjer smo si v SNG Opera in balet ogledali operno predstavo Gorenjski slavček.

 

Skozi november je pod vodstvom Sandija Petreja v polnem zagonu potekalo tudi ustvarjanje slikarjev, ki smo jih združili v soboto, 12. 10. 2013, na prvi likovni koloniji, v kateri sodelujejo: Verica Rihar (Vojnik), Drago Medved (Nova Cerkev), Peter Zupanec (Celje), Karin Manninger (Ljubljana), Marjana Manninger (Ljubljana), Tomaž Milač (Celje), Barbara Zupanc (Celje), Maja Saijnkar (Celje), Albina Kragelj (Radenci), Stanko Guzej (Vojnik), Lea Jurak (Vojnik), Darko Klančnik (Vojnik), Andreja Zeme (Vojnik), Simon Kosovič (Celje), Nastja Ledinek (Vojnik) in Sandi Petrej (Vojnik). Umetniška dela dobivajo zadnje kaplje barve izpod čopičev avtorjev. Končana dela se bodo uokvirila in postavila se bo prodajna razstava z dobrodelnim zaključnim dogodkom. O podrobnostih dogajanja vas bomo obveščali na Facebook profilu in na naslovih vaših domov.

 

V začetek pravljičnega meseca decembra nas je popeljala strokovna beseda dr. Damjana Ovsca o praznični prehrani po načelih slovenske tradicionalne kuhinje. Predavanju, ki smo ga izvedli v četrtek, 12. 12. 2013, je naslednji dan sledila praksa. V sodelovanju z društvom Dobra volja smo organizirali delavnico priprave aktualnih prazničnih jedi. Z izdelanimi jedmi smo obdarili pomoči potrebne v naši občini.

 

Predbožični čas bomo v sodelovanju z Občino Vojnik popestrili tudi z božično tržnico, ki jo bomo organizirali v soboto, 21. 12. 2013, pred trgovskim centrom Tuš Vojnik. Na tržnici si boste lahko ogledali in si kupili različne praznične dobrote kmečkih žena ter praktična božična darilca, izdelana z rokami spretnih umetnikov različnih dejavnosti. Poskrbeli bomo, da bo naše otroke obiskala pravljična vila in jim popestrila sobotno dopoldne. Odrasli pa se bomo ogreli s kozarčkom kuhanega vinca.   

1/4




 

Praznični december bomo kot vsako leto zaključili s svečanim božično novoletnim koncertom, ki bo v petek, 27. 12. 2013, ob 19.00 uri v prostorih Kulturnega doma Vojnik. Na prireditvi bomo podelili tudi priznanja za najbolj urejena okolja za leto 2013.  

 

Torej, spoštovani krajani, vabljeni na naše dogodke. O vseh podrobnejših informacijah posameznih dogodkov vas bomo obveščali na naslove vaših domov in na Facebook profilu našega društva.  

 

Celotna ekipa Turističnega društva vam želi, da prijetno preživite praznične dni in stopite v novo leto polni optimizma, zdravja, osebnega miru in sreče.

 

Srečno!

 

 

 

Turistično društvo Vojnik

Nataša Kovačič

 

Foto: J. Vovk

 

Oglejte si tudi