Vojnik

JUTRI
21°C
8°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Turistične novice iz TD Frankolovo: 7. golaž žur in razpis za priznanje grajskega vrtnarja

Vabimo vas na 7. GOLAŽ ŽUR ali tekmovanje v kuhanju golaža, ki bo v soboto, 2. septembra 2017, v parku pri graščini na Frankolovem. Ob 9. uri bo začetek kuhanja golaža, med 9. in 12. uro pa predstavitev pravil, sodelujočih skupin, uživanju ob glasbenih gostih in drugih dejavnostih društva.

 

Okrog 12. ure bo pokušina golaža in domačega kruha, ki ga bodo spekle naše gospodinje za vse obiskovalce, ter podelitev medalj in nagrad vsem sodelujočim.

 

Pridite spodbujat ekipe že med kuhanjem, da boste, ko bo pokušina, ob pravem času na pravem mestu, ker je golaž tako dober, da ga v trenutku zmanjka.

***

Tekmovanje za priznanje grajskega vrtnarja

V Turističnem društvu Frankolovo smo se letos odločili, da pripravimo razpis za najlepše ocvetličene oz. ozelenjene balkone in cvetje na oknih. Ni nujno, da morajo biti okna in balkoni okrašeni samo s cvetočimi rastlinami, lahko so tudi z različnimi kombinacijami zelenih necvetočih in cvetočih rastlin in tudi z drugimi elementi.


Na druženju v juniju 2017


Ob koncu avgusta in na začetku septembra, ko so zasaditve najlepše, si bodo člani našega društva ogledali vaše zasaditve. Tudi sami lahko poslikate svojo ali sosedovo zasaditev in nam pošljete sliko do konca oktobra 2017 po e-pošti: turisticnodrustvo.frankolovo@gmail.com ali irma.blazinsek@gmail.com

Tekst: Irma Blazinšek
Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi