Vojnik

DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zlati pokal za košarkarje Vojnika

Na mednarodnem košarkarskem turnirju so mladi košarkarji selekcije U12 KK Vojnik osvojili prvo mesto in zlati pokal.
V božičnem času, od 28. do 30. decembra 2023, je bil 10. mednarodni CHRISTMAS CUP 2023 košarkarski turnir v Plznu na Češkem. Udeležile so se ga ekipe iz štirih držav (Slovenija, Nemčija, Slovaška in Češka). Slovenijo je zastopal Košarkarski klub KK Vojnik G7 s selekcijami U12, U14 in U16.

Fantje selekcije U12 (letnik 2012 in mlajši) s trenerjem Svenom Juterškom so bili najboljši med 13 ekipami in so brez izgubljene tekme osvojili 1. mesto, kar je izjemen uspeh. Selekcija U14 (letnik 2010 in mlajši) so med 17 ekipami osvojili 9. mesto. Selekcija U16 (letnik 2008 in mlajši) pa so med 18. ekipami končali na odličnem 4. mestu. V trenerski ekipi so bili še glavna trenerka Mateja Oprčkal, Tine Žgajner in Petja Berk.

Poudariti je potrebno, da je bil turnir zelo zahteven, saj so igrali tudi po tri tekme na dan, vendar so fantje kljub temu pokazali veliko borbenost in pravo košarkarsko srce ter se kot prava zmagovalna ekipa vrnili v zgodnjih jutranjih urah v Vojnik, kjer jih je pričakalo navijaško vzdušje približno 100 navijačev in sprejem z ognjemetom, glasbo in pogostitvijo.

1/2

Selekcija U14

Selekcija U16

Takšni kakovostni turnirji dajejo našim igralcem velike izkušnje, ki jih bodo v prihodnje še kako potrebovali in se tako laže soočili z zahtevnimi tekmami, ki jih še čakajo. Dobri rezultati so pokazatelj, da se v KK Vojnik G7 pravilno dela z mladimi in je potrebno tak nivo kakovosti dela obdržati ter ga še dvigniti. Potem se nam ne bo treba bati za prihodnost košarke v Vojniku.

Tekst: Jure Komplet

Foto: arhiv kluba

Oglejte si tudi