DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Športna Sara Padarič in društvo Postani.fit

Sara Padarič, včasih poznana kot Sara Kokotec, trenerka, zaradi katere so naporni treningi lažji, učiteljica, ki mlade spodbuja k športnim dejavnostim, oseba, polna energije, pripravljena na izzive in zelo dobra prijateljica.

Šport ni samo tvoj način življenja, ampak je tvoje življenje. Zakaj?

Že kot dvoletno punčko me je oče vpisal v športno društvo Gaberje v Celju in od takrat dalje sem iskala v športu takšne in drugačne izzive. Dneve in dneve sem kot mala punčka preživela na nogometnem igrišču in opazovala očeta pri nogometnih podvigih, kasneje sem se sama podala v tekmovalne vode, preizkusila sem se v marsičem, a na koncu izbrala poklic profesorice športne vzgoje. Menim, da mi je to najbolj pisano na kožo.

 

Zakaj si se odločila, da postaneš profesorica športne vzgoje?

V osnovni šoli sem kot skoraj vsak športnik tudi jaz imela željo, da bi postala poklicna športnica in živela od tega. Ampak sem kaj hitro ugotovila, da se pri nas v Sloveniji od ženskega rokometa ne da živeti. Zato sem se odločila, da se vpišem na Fakulteto za šport in ni mi žal. Mislim, da imam žilico za podajanje znanja in učenje. Otrokom želim šport zasidrati v srce, dijakom v srednji šoli spodbuditi željo po rekreaciji in gibanju ter vsem odraslim, ki obiskujejo moje vadbe, popestriti življenje in narediti treninge zabavne, polne smeha, »švicanja« ter želim, da odidejo domov polni energije in zadovoljstva.

 

Pomeni, da si zaposlena v šoli, hkrati pa vodiš tudi svoje športno društvo?

Tako je. Z letošnjim šolskim letom sem dobila redno službo na Šolskem centru Celje, na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. V svojem delu zelo uživam. Hkrati pa bo drugo leto 10 let od nastanka mojega društva. Športno-rekreativno društvo Postani.fit je tako rekoč moj otrok. V društvo sem vložila zelo veliko truda, časa in energije in sem zelo ponosna, da delamo kakovostno in da od nas ljudje odidejo zadovoljni. Zato vsako leto obiščem kakšen seminar ali izobraževanje, da izpopolnjujem svoje znanje. 

 

In kakšne vadbe izvajaš?

Na Ljubečni, kjer ima športno društvo svoje prostore, se za vsakega najde nekaj. V dopoldanskem času imamo vadbe za seniorje, za mamice in dojenčke ter funkcionalno vadbo. Popoldne imamo različne skupinske vadbe za odrasle (pilates, jogo, fit camp, fit step), vsesplošno vadbo za otroke od 2. do 5. leta starosti ter gimnastiko za otroke od 5. do 8. leta. Izvajamo tudi vadbo v manjših skupinah, kjer se vadba prilagodi vsakemu posamezniku glede na njegov cilj, ter individualne treninge za začetnike in za športnike.

 

Je tudi vojniška tekaška prireditev tvoje delo?

Seveda, na Vojniški krog sem še posebej ponosna. Letos smo ga organizirali že 7. leto po vrsti. Seveda ne smem pozabiti pohvaliti in se zahvaliti vsem, ki mi vsako leto pomagajo pri organizaciji, ter seveda vsem tekačem, ki se teka udeležijo.

1/7

Iz vadbe za seniorje






 

Kot vemo, si tudi žena in mamica. Kako usklajuješ vse svoje »poklice« in kaj počneš v prostem času, če ga sploh imaš?

Smeh. V prostem času med drugim tudi »športam«. Predvsem pa prosti čas izkoristim za druženje z možem, Žakom in prijateljicami. Mogoče me marsikdo ne razume, ampak jaz nikoli ne rečem, da grem v službo, vedno povem, da grem v telovadnico oziroma grem v šolo uživat, se imet lepo in dajat nekaj od sebe – predvsem pozitivno energijo. Imam najlepšo službo na svetu in resnično uživam v poučevanju. Glede na to, da ljubim šport, sem se poročila s sebi podobnim. Moj mož Marko je prav tako športnik po duši, najini zmenki niso bili v gostilni, vse zmenke sva preživela na igrišču z igro ena na ena v nogometu, tekla ter neštetokrat skupaj štela stopnice na Devico Marijo nad Vojnikom. Tudi Žaka poskušava vzgajati v športnem duhu.

 

Sari želimo vse najboljše in predvsem uspešno športno pot še naprej. Če želite biti del njene poti, le obiščite njeno spletno stran www.postani.fit.

Tekst: Saša Brezovnik
Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi