Vojnik

JUTRI
24°C
6°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Generaciji 2002 in 2011 povezuje vstop na novo pot

Poleti še devetošolci, jeseni dijaki

Še nedavno, v sredini meseca junija, smo generacijo devetošolcev, rojenih leta 2002 in ki so prestopili šolski prag jeseni 2008, z gromkim ploskanjem pospremili na prizorišče starši, družinski člani in učiteljski zbor. V programu valete so učenci najprej prikazali vrsto plesnih figur, ki so jih v preteklih mesecih trenirali z učiteljem Urhom Potekom. Predstavili so se tudi po oddelkih ter zapeli, zaigrali in pripovedovali duhovite odlomke po predlogi knjige Dese Muck, Blazno resno o šoli. Nad organizacijo in vsebino je skupaj z razredniki bdela Marjana Rojc. Ravnateljica Olga Kovač je podelila učencem priznanja za izjemne dosežke.
 
Posebna županova priznanja so prejeli tudi tisti devetošolci, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh. Tokrat jih je bilo v generaciji treh oddelkov z 72 učenci kar 22. To so: Jakob Ban, Marko Hadler, Tia Krhlanko, Mia Marguč, Nika Paradižnik, Jaka Samec, Maja Sivka, Laura Šarlah, Kamil Wahibi in Lana Zupanc Rojc iz 9. a; Sara Boršič, Nuša Gobec, Kaja Jezernik, Timotej Kroflič, Nejc Špeglič, Urška Špes in Maša Turk iz 9. b ter Primož Petek, Vid Pikelj, Tadeja Pogladič, Eva Potočnik in Tjan Vinder iz 9. c.


Vsem devetošolcem je ravnateljica med drugim namenila tudi te besede: »Prihodnost, ki je pred vami, je neznanka in se skriva v odtenkih različnih barv. Poti, ki nas peljejo vanjo, je veliko. Vaša prihodnost je odvisna od mnogih stvari, toda predvsem je odvisna od vas samih. Želim vam, da tudi v prihodnje pišete zgodbe uspeha in se z veseljem spominjate lepih zgodb, ki so nastale skupaj z nami.«

Župan Branko Petre je zadnji šolski dan obiskal naše devetošolce in ob tej priložnosti podelil priznanji uspešnima učenkama Kaji Jezernik in Nuši Gobec, ki sta bili na valeti pomotoma spregledani.

 

Generacija 2011 v šolskih klopeh OŠ Vojnik

Danes, sredi septembra, so naši devetošolci že dijaki, ki v prvih letnikih pridobivajo nova znanja: Po njihovih stopinjah pa stopa generacija prvošolcev šolskega leta 2017–18, rojenih v letu 2011. Njihov vstop v Osnovno šolo Vojnik je bil prav tako svečan in obarvan s pisanim dogajanjem. Uvodnemu kulturnemu programu je sledil slovesen sprejem v šolsko skupnost, ki ga je opravila ravnateljica Olga Kovač. Prvošolci pa so se nato v razredih ob sladkem presenečenju spoznali še s sošolci, sošolkami ter s svojo učiteljico in vzgojiteljico.

1/2

Županova nagrajenka Kaja Jezernik

Županova nagrajenka Nuša Gobec

 

Novi prostori

V času poletnih počitnic so bila na matični šoli in na POŠ Šmartno v Rožni dolini opravljena pomembna gradbena in druga dela. Po dokončanju je na OŠ Vojnik na podstrešju matične šole pridobila tri nove učilnice, ki so zmanjšale prostorsko stisko. Na POŠ Šmartno pa so bili posodobljeni prostori za skupino vrtca in posodobljene sanitarije.

Vsem šolarjem želimo uspešno novo šolsko leto ter varno pot na vseh poteh.
 
Povzela: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: arhiv OŠ Vojnik

 

 

 

 



 



Oglejte si tudi