Vojnik

DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Svečana listina PZS

PZS podeljuje desetim najzaslužnejšim članom najvišje priznanje, to je Svečano listino. Letos jo je dobil naš dolgoletni član Ivan Trobiš. V utemeljitvi je zabeleženo:

Ivan Trobiš je bil prvi predsednik PD Vojnik. S svojimi znanji in izkušnjami je dal osnovo vodenja v društvu in kot dolgoletni aktivni markacist požrtvovalno usmerjal pri nadelavi, obnavljanju in vzdrževanju planinskih poti. K delu je privabil mlade sodelavce in oblikoval dobro ekipo markacistov PD Vojnik. S svojimi idejami in predlogi je spodbujal odpiranje novih poti po manj obiskanih delih naše naravne dediščine ter s tem poživil splošno planinsko udejstvovanje v manj obiskanih predelih. Plodno delo pa sega tudi v razvijanje množičnega planinstva, pohodništva. Z OŠ in vrtcem v Vojniku je vodil in uspešno izpeljal planinske šole na Pohorju. Mnoge generacije so se zvrstile v njegovem izobraževanju, usmerjanju in vodenju skozi osnove planinstva, pohodništva, varstva in spoštovanja narave; z načeli Častnega kodeksa je seznanjal mlade in bil dober vzgled mlademu rodu. K sodelovanju je privabljal družine in jih spodbujal pri razvoju tistih vrednot, ki delajo planinca – planinca! Vzgajal je k skromnosti, pomoči, spoštovanju, sobivanju in srčni kulturi. Gojil in razvijal je planinsko izročilo in dobre planinske navade, običaje. Že takrat se je zavedal poti trajnostnega razvoja in vseživljenjskega učenja. V PD Vojnik je častni predsednik.

Za njegovo delo in vpliv na dobro postavljene temelje društva ga ob visokem jubileju PD  predlaga za priznanje PZS – SVEČANO LISTINO.

V mesecu decembru je bila v Kopru ta svečana podelitev. Vsi, ki smo Ivana spremljali, smo v besedah predsednika PZS gospoda Rotovnika začutili hvaležnost in spoštovanje do prejemnikov priznanj.

 

Za PD Vojnik,Zvonka Grum

 


Oglejte si tudi