Vojnik

DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Oratorij v Vojniku

V Vojniku je v predzadnjem tednu počitnic potekal oratorij. To je prireditev za kvalitetno preživljanje časa otrok v počitnicah.
Od ponedeljka, 19. 8., do nedelje, 25. 8. 2013, je v Vojniku potekal oratorij, ki so ga desetič pripravili pridni in delovni animatorji pod vodstvom Lucije Krašovec ob pomoči Ivana Šumljaka in podpori domačega župnika Antona Pergerja. Sodelovalo je 68 otrok, ki so dan pričeli s sveto mašo, kjer je petje spremljal ansambel animatorjev, nadaljevali z ogledom igric, se pogovorili o vsebini in nato sodelovali na različnih delavnicah. Obiskali so jih člani Slovenske vojske, kopali so se na kopališču na Frankolovem, jezdili konje itd. Dobili so spominske majice. Animatorji so poskrbeli za dodatno streho, ki je prisotne skrivala pred močnim soncem. Za hrano so poskrbele skrbne gospodinje. Zadnji dan je oratorij potekal popoldne, ko so skupaj s starši odšli do cerkve Device Marije, kjer so oratorij zaključili s skupno sveto mašo. Otroci in starši so bili navdušeni in se poslovili z geslom: Nismo sami – Bog je z nami.

Mladi animatorji: vodja Lucija Krašovec ter duhovnika Ivan Šumljak in Anton Perger

Oratorij v Vojniku poteka na pobudo domačega župnika. Prvič je potekal leta 2003, ko je bila voditeljica Milena Jurgec, kasneje so se mladi pridno izobraževali in postali uspešni animatorji. V naslednjih letih sta bili voditeljici Lea Jurgec, nato Klara Lipičnik, sedaj pa je Lucija Krašovec.

Milena Jurgec

Oglejte si tudi