Vojnik

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Novo vodstvo Planinskega društva Vojnik

"Zavedam se, da stopam v velike čevlje svojih predhodnikov, ki so na svojevrsten način dodali kamenčke v mozaik – mozaik, ki se mu reče Planinsko društvo Vojnik. Vendar ne stopam sam, ampak s pomočjo upravnega odbora, naših vodnikov in markacistov, pa tudi vseh, ki aktivno sodelujejo pri različnih dogodkih. Da bomo na utečeni poti skupaj dodali nove kamenčke in večali mozaik Planinskega društva Vojnik." Tako je v nagovoru vsem prisotnim, po zahvali za izvolitev in zaupanje, povedal novoizvoljeni predsednik PD Vojnik Tomaž Grum. V svojem imenu in v imenu vseh prisotnih se je zahvalil dosedanjemu predsedniku Ivanu Muzlju za vso njegovo delo, ki ga ni bilo malo in je bilo namenjeno društvu, članom in kraju. Dodajam: "Ivan, velik hvala!"

Društvo je v petek, 24. februarja 2023, uspešno izvedlo občni zbor, ki so ga zaznamovale tudi volitve. Poročila so predstavili vsi zadolženi v preteklem obdobju. Kot je določeno v statutu PD Vojnik, je občni zbor izvolil predsednika, podpredsednika ter člane v organe društva. Vsem iskrene čestitke in uspešno delo! Vodnikom: naj bo korak še naprej varen, zdrav in v prijetni družbi. V družbi, ki ozavešča pomen planinske kulture in pomena poti. Poti, ki je včasih strma, dih jemajoča, včasih položna, vabljiva, a vedno prava ... Hvala vodnikom, saj se zavedajo, kako odgovorno je vodenje in da je vodnik zadovoljen, ko se vsi zdravi, celi, polni energije in vtisov vračamo domovMarkacistom: vsa pohvala vašemu delu, saj redno skrbite, da so planinske poti ustrezno vzdrževane. Skrbite za orodje, sredstva in druge pripomočke za delo na planinskih poteh in njihovo ustrezno vzdrževanje ter sodelujete z drugimi odbori in se dodatno izobražujete. Veseli smo novih kandidatov za markaciste. In delu z mladimi: vodenje, ki se začne z najmlajšimi, je pot prvih korakov, pot ljubezni, radovednosti in ustvarjalnosti. Tu je vodenje vznemirljivo, zahtevno in odgovorno. To je vzgoja za prihodnost, vzgoja vrednot in sobivanja. Hvala Poloni in vsem mentorjem v vrtcih in OŠ.

1/4

Občni zbor PD Vojnik

Pozdrav podžupana Damjana Muzla

Čestitka novemu predsedniku Tomažu Grumu

Arclinski fantje

Po besedi gostov, podžupana občine Vojnik Damjana Muzla in predstavnikov sosednjih planinskih društev, je sledil družabni del. Kot stalnica naš program vedno spremljajo in ga z lepo slovensko pesmijo popestrijo Arclinski fantje. Letos sta bila zraven še Gojko Jevšenak in gostja. Naj zaokrožim povzetek občnega zbora z mislijo novega predsednika: "Varen na poti po hribih in gorstvih ni tisti, ki ima sodobno opremo, ampak tisti, ki je obdan z dobrimi in srčnimi ljudmi."

Tekst: Zvonka Grum

Foto: arhiv društva

Oglejte si tudi