DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Nova pridobitev v vinogradniškem društvu

Priljubljen in uveljavljen slogan društva vojniških vinogradnikov »Pij malo, pij dobro« zdaj krasi tudi novo 300-litrsko cisterno, opremljeno s hladilno napravo. Ta pridobitev je zadnji veliki dosežek in zaključen finančni projekt društva.

S prostovoljnimi prispevki članov in sponzorjev je spet uspelo – cisterno, v kateri bo zdaj počivalo in pričakovalo svoje goste društveno vino VOJNIČAN, ki je trenutno hlajeno na 11,7 stopinje Celzija, je v kleti slovesno blagoslovil domači župnik Anton Perger. Dne 11. julija smo tako doživeli lep in preprost dogodek ob zaključku rojstnega dneva VVD občine Vojnik.

 

Tudi čestitk, pohval in lepih pesmi ni manjkalo. Vojniški vinogradniki za svoje uspešno delo precej dolgujejo prav županu občine Vojnik – g. Benediktu Podergajsu. Vsekakor so tudi vinogradniki zaslužni, da je Vojnik še bolj prepoznaven kraj v Sloveniji.

1/7






*

 

Sveti Martin, zavetnik vinogradnikov in vinarjev, pa že razmišlja o povabilu na IX. martinovanje, ki bo v soboto, 8. 11., ob 10. uri v šotoru na igrišču v Vojniku. Vabilo velja za vse krajane.

 

Pavle Leskovar

Foto: Jure Vovk                    

 

Oglejte si tudi