Vojnik

DANES
21°C
9°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Mesec cvetja – maj je za nami. Pred nami je poletje, čas druženj in izletov. Eno takšno druženje smo imeli 18. maja, ko smo si ogledali 25. državno razstavo »Dobrote slovenskih kmetij«, ki je bila v minoritskem samostanu na Ptuju.

Po ogledu razstave in kosilu smo se odpeljali na Ptujsko Goro. Bili smo pri maši in nato poslušali koncert pevskih zborov iz Vojnika in Nove Cerkve. Izlet oz. druženje je odlično uspelo in takšnih prijetnih druženj si lahko le še želimo. Ko bomo brali to številko Ogledala, bo že za nami krajevni praznik KS Vojnik. V počastitev tega praznika, ki je v mesecu juniju, naše društvo vsako leto organizira tekmovanje z zračno puško in tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici. To je velika športna prireditev, na kateri sodelujejo ekipe iz Celja, Dobrne, Žalca, Slovenskih Konjic in Vitanja (skupaj okoli osemdeset tekmovalcev). V mesecu juniju smo organizirali tudi izlet v Italijo. Tisti, ki ste zamudili naša dosedanja druženja, boste še imeli priložnost, da se nam pridružite – septembra bomo odšli na Brezje. V začetku oktobra, ko bomo praznovali občinski praznik, se bomo dobili pod šotorom v Vojniku na pikniku. In tisti, ki greste na tedenski dopust v Izolo, boste med 10. in 16. oktobrom uživali na morju. Kako hitro čas beži, saj nam misli že uhajajo v mesec november, ko bomo praznovali martinovo in kuhali ričet pod šotorom. Dobili se bomo tudi ob zaključku leta. Tako, pa smo si malo osvežili spomin, kaj vse se bo dogajalo v tem letu in kako se bomo družili.

 

V društvu nam nikoli ne zmanjka dela. Razne priprave in organizacije druženj ter tekmovanj – to je odgovorno delo. Imamo še druga opravila, ki jih opravljamo čez vse leto. Ne pozabimo tudi na tiste, ki v tem letu praznujejo okrogle obletnice rojstva, in jim pošljemo čestitko. Vsem, ki so stari več kot osemdeset let, jo pošljemo za vsak rojstni dan. Tistega, ki dopolni devetdeset let, obiščemo s skromnim darilom in mu čestitamo ob osebnem prazniku. Vse leto poteka tudi akcija Starejši za starejše, ko naši poverjeniki obiščejo bolne ali onemogle člane. Še vedno poteka merjenje krvnega tlaka in sladkorja v krvi v KS Frankolovo in Nova Cerkev. V Vojniku je bil slab odziv in smo merjene začasno prekinili, a ga bomo ponovno uvedli v začetku septembra, če bo povpraševanje.

 

Ivan Robačer, predsednik DU

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi