Vojnik

DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Gostišče spet v novih rokah

Ko sem vprašal novega najemnika gostišča, Jerneja Podpečana, kaj je bilo odločujoče, da se je odločil odpreti lokal, v že skoraj odpisanem kozolcu, je dejal:
V bistvu so odločali trije dejavniki: lokacija, ambient, kozolec. Pa tudi povpraševanje po boljši kulinariki lahko prištejem k tem trem razlogom. Imam lokal tudi v Žalcu, vendar je tam konkurenca bolj huda, pa tudi prostorsko sem omejen na tisti lokaciji.

 

Precej delamo na ponudbi hrane na terenu, to nam omogoča ta kuhinja, torej pridemo na določeno lokacijo,  postrežemo, pospravimo in gremo. To uporablja vse več ljudi ob raznih družinskih srečanjih. Znani smo po jedeh iz krušne peči, saj je krušna peč na novo postavljena in dobro deluje. Pečemo sami domači kruh prav tako pa tudi pecivo.

 

Prihodnjim gostom sporočamo, da bomo veseli prav vsakega: tistega, ki pride samo na kavico, kot tistega, ki zahteva kosilo po izbiri. Povem pa, da na prvi pogled nismo najcenejši, ampak za to ceno stojimo z vrhunsko kvaliteto izbranih sestavin. Tudi če je malica 30 centov dražja kot kje v bližini, je pa malica v sestavi zdrave kombinacije, da malice označimo z oznako zaščite srca in ožilja, to pomeni uporabo pravilnih maščob, nemastnega mesa ali cvrtja. Malic bo na primer sedem vrst in kakovost si zasluži tudi svojo ceno.


Vabim vas, preizkusite nas

Imamo veliko izbiro ribjih jedi, vsak teden en dan pa predstavljamo tujo kuhinjo skozi malice. Gledamo pa tudi na kombinacijo ustreznega vina s hrano, tu si želimo sodelovanja z lokalnimi pridelovalci vin. Rad bi poudaril, da sladice, ki jih pripravljamo doma, pripravljamo v manjših količinah in so brez umetnih praškov, krem ali drugih umetnih primesi.

 

Torej imamo kaj ponuditi. Kar postrežemo je kvalitetno, s tem pa bi radi prepričali naše prihodnje goste in opravičili zaupanje, da se nam ti gostje vračajo.«

 

Jure Vovk

Oglejte si tudi