Vojnik

DANES
22°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Gradnja telovadnice OŠ Vojnik

Občina Vojnik nadaljuje z izgradnjo telovadnice OŠ Vojnik na osnovi nominiranega podizvajalca podjetja ODER, d. o. o. Ob objavi stečaja podjetja CM Celje, d. o. o., je bilo nujno z deli nadaljevati, da ne bi nastala večja škoda, saj gre za izvedbo del v javnem interesu.

Na osnovi vloge za ohranitev pogodbenih obveznosti je Sodišče izdalo sklep, da dovoli končanje nujnih poslov po osnovni gradbeni pogodbi.

Prav tako je občina za izvedbo del pridobila sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, kjer je pogoj črpanja sredstev časovno določen.

Podjetje Oder, d. o. o., bo izvedlo 60 % del na objektu. Za preostala dela bo Občina izvedla postopek oddaje del naslednjemu ugodnemu ponudniku ali pa izvedla nov postopek javnega naročila. 

Trenutno se postavljajo zunanje in notranje armiranobetonske stene telovadnice. Izvajalec je pričel z izvedbo armirano betonskih nosilcev, na katere bodo kasneje zmontirane tribune.

Izvajajo se dela na vmesnih etažnih ploščah (vezni hodnik med šolo in telovadnico), izvedli smo notranje stopnice.

V celoti je izvedena fekalna kanalizacija pod temeljno ploščo ter zunanji oporni zid med nogometnim igriščem ter telovadnico. Prav tako se med betoniranjem izvaja toplotna izolacija – dilatacija med obstoječo šolo in telovadnico. V mesecu januarju 2013 se predvideva montaža nosilcev za streho telovadnice.

1/2


Upamo, da bomo s postopki izbire novega izvajalca uspešni in bomo lahko dela nemoteno nadaljevali. Vsi si želimo, da bi se lahko jeseni 2013 veselili otvoritve nove telovadnice.

Ne morem mimo tega, da se zahvalim vsem zaposlenim, učencem in staršem za vso strpnost in potrpežljivost, ki jo občutijo v času gradnje.

 

Vesna Poteko, mag.

Oglejte si tudi