Srečanje veteranov GZ Vojnik – Dobrna 2012

Komisija za veterane pri GZ Vojnik – Dobrna je v petek, 19. 10. 2012, organizirala srečanje veteranov vseh prostovoljnih gasilskih društev povezanih v zvezi. Tako so se srečanja udeležili veterani iz PGD Vojnik, PGD Nova Cerkev, PGD Frankolovo, PGD Lemberg, PGD Socka in PGD Dobrna.

Na srečanje so bili vabljeni tudi predsedniki vseh zvez PGD. Gostitelj srečanja je bil PGD Dobrna, kjer so se veterani ob 15. uri tudi zbrali pred gasilskim domom. Vse veterane je na začetku pozdravil predsednik PGD Dobrna Štefan POHAJAČ in predstavil plan aktivnosti za ta dan. Po uvodnih pozdravnih besedah je bil za vse veterane organiziran prevoz s turističnim vlakom do ribnika, ki ga ureja in zanj lepo skrbi PGD Dobrna. Ob prihodu in sprejemu na ribniku je nekaj skladb veteranom zaigrala tudi Godba na pihala Dobrna. V prijetnem druženju v lesenem objektu poleg ribnika jih je nagovoril še predsednik GZ Vojnik –Dobrna Beno PODERGAJS. V nagovoru je poudaril, da so gasilski veterani tisti, ki so s svojim trdim delom v preteklosti omogočili dobre osnovne pogoje za rast in razvoj gasilstva, ki se kaže v sedanjem uspešnem delovanju vseh društev zveze, ter se jim hkrati tudi zahvalil.

 

Od tu je sledila pot do gasilskega doma, kjer je bila pogostitev, nasmejalo je nekaj humorističnih točk, ob prijetni glasbi domačega ansambla pa so nekateri tudi zaplesali. Veterani so tako v druženju in prijetnem vzdušju, ki je trajalo do poznega večera. obujali spomine in si izmenjavali bogate izkušnje, pridobljene na svoji dolgi prehojeni poti v gasilstvu.  

1/2


Gostitelju PGD Dobrna in njenemu predsedniku gre vsa zahvala za vzorno in skrbno organizirano srečanje veteranov GZ Vojnik – Dobrna, ki je ob zaključku srečanja izrazil željo, da se tudi v naslednjem letu ponovno vsi sodelujoči dobimo na srečanju veteranov.

 

 

 

Stanislav PEČNIK 

Oglejte si tudi