Vojnik

DANES
21°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C

14. Skupščina gasilske zveze Vojnik – Dobrna

V petek, 5. aprila, je v gasilskem domu na Dobrni potekala redna letna, tokrat tudi volilna skupščina Gasilske zveze Vojnik – Dobrna, v katero je povezanih šest prostovoljnih gasilskih društev: Vojnik, Dobrna, Nova Cerkev, Frankolovo, Socka in Lemberg.

Uvodni del skupščine so popestrili pevci kvarteta Grče iz Dobrne. V nadaljevanju je udeležence skupščine pozdravil in jim zaželel dobrodošlico predsednik GZ Vojnik – Dobrna Benedikt PODERGAJS. Skupščine se je udeležilo 35 od skupaj 41 izvoljenih delegatk in delegatov iz posameznih društev Gasilske zveze Vojnik – Dobrna ter cenjeni gostje: član UO GZ Slovenije Avgust TIRGUŠEK, regijski poveljnik Janko TURNŠEK, namestnik poveljnika Civilne zaščite MO Celje in svetovalec ZiR Danilo PRAPROTNIK, župan občine Dobrna Martin BRECL ter številni predstavniki Gasilskih zvez Celje, Šentjur, Žalec, Laško, Šmarje pri Jelšah, Radeče, Mislinjska dolina in Metlika, s katerimi GZ Vojnik – Dobrna uspešno sodeluje.

 

Po uvodnem delu je bilo za nemoten potek dela skupščine izvoljeno delovno predsedstvo in komisije ter potrjen Poslovnik o delu in poteku volilne skupščine. Vodenje skupščine je prevzel delovni predsednik Štefan POHAJAČ, se zahvalil za zaupanje ter podal v potrditev dnevni red zasedanja skupščine.

 

Sledila so poročila predsednika Benedikta PODERGAJSA, poveljnika Ivana JEZERNIKA, blagajnika Egidija ČRETNIKA ter poročila predsednikov stalnih komisij pri GZ Vojnik – Dobrna, komisije za članice Danice JEZERNIK, komisije za mladino Petre TRŽAN, komisije za veterane v odsotnosti predsednika Štefana POHAJAČA in komisije za odlikovanja in priznanja Sandija ŠKOFLEKA. Kot zadnje poročilo je bilo podano še poročilo Nadzornega odbora, ki ga je prav tako v odsotnosti predsednika podala članica Stanka REPAS. Vsa poročila so bila izjemno dobro pripravljena, saj je bilo iz njih moč razbrati vse aktivnosti in opravljeno delo GZ Vojnik – Dobrna v zadnjem letu in celotnem 5-letnem mandatnem obdobju. Po podanih poročilih je sledila razprava, v katero pa se ni vključil nihče od izvoljenih delegatov skupščine, kar priča o tem, da so bila vsa podana poročila korektna, dovolj obširna in vsebinsko popolna. V poročilih predsednika in poveljnika je bila za opravljeno delo izrečena iskrena zahvala vsem, ki so bili v zadnjem mandatnem obdobju funkcionarji oziroma so delovali v organih GZ Vojnik – Dobrna, kot tudi vsem tistim, ki so najodgovkornejše funkcije opravljali v društvih vse do letošnjih volitev, ko je bilo opravljenih kar nekaj kadrovskih sprememb.

 

Po podani razrešnici dosedanjemu vodstvu GZ Vojnik – Dobrna so sledile volitve novih funkcionarjev in organov zveze. Predsednik kandidacijske komisije Stanislav PEČNIK je podal poročilo o poteku in izvedbi kandidacijskega postopka za volitve organov in funkcionarjev GZ Vojnik – Dobrna za mandatno obdobje 2013–2017. V nadaljevanju je skladno z določili, opredeljenimi v aktih GZ, predlagal v izvolitev kandidate za predsednika, poveljnika, predsednika in člane Nadzornega odbora zveze, vsi predlagani kandidati so bili soglasno izvoljeni. Za predsednika GZ Vojnik – Dobrna je bil ponovno izvoljen Benedikt PODERGAJS, za poveljnika Ivan JEZERNIK ter za predsednika Nadzornega odbora Branko JEZERNIK.

 

Po izvolitvi je predsednik podal predlog kandidatov za člane Upravnega odbora in poveljnik predlog kandidatov za člane poveljstva GZ Vojnik – Dobrna v naslednjem petletnem mandatnem obdobju, ki so bili prav tako soglasno izvoljeni oziroma potrjeni. Novoizvoljeni predsednik GZ Vojnik – Dobrna se je ob izvolitvi v imenu vseh novoizvoljenih članov zahvalil za zaupanje ter v nadaljevanju podal predlog plana dela ter finančnega programa za leto 2013, ki je bil pav tako soglasno potrjen. Ker je letošnje leto kongresno leto, je bil iz GZ Vojnik – Dobrna za delegata na kongresu GZS predlagan in potrjen kandidat Ivan JEZERNIK.  

1/11

Udeleženci skupščine so pozorno poslušali poročila.

Delovno predsedstvo

Poročio predsednika GZ Vojnik – Dobrna Benedikta PODERGAJSA

Glasovanje o novem vodstvu GZ Vojnik – Dobrna

Vodstvo GZ Vojnik – Dobrna






         

Ob zaključku je bila beseda dana še gostom skupščine, ki so v svojih razpravah pohvalili dosedanje delo GZ Vojnik – Dobrna, saj so rezultati njenega delovanja še kako vidni, s poudarkom, da so gasilske zveze povezane kot družine, pri tem pa so izrednega pomena ljudje, ki skrbijo, da te družine delujejo povezano in homogeno. Seveda pa je bila ob tej priliki izražena tudi želja po nadaljnjem uspešnem sodelovanju med zvezami.

Na skupščini so bila podeljena še priznanja zaslužnim gasilcem in funkcionarjem v društvih, ki jim je po volitvah prenehal mandat.

 

S tem je bilo zasedanje skupščine zaključeno, navzoči pa so si v nadaljevanju ob prijetnem druženju in sproščenem vzdušju izmenjali različna mnenja in izkušnje s področja gasilstva.

 

Vsem funkcionarjem in članom organov GZ Vojnik – Dobrna ob izvolitvi izrekamo iskrene čestitke in jim želimo veliko uspehov pri nadaljnjem vodenju zveze z gasilskim pozdravom:

 

 

Na pomoč!

                                                                                                                           Tajnik PGD Dobrna:

                                                                                                                           Stanislav PEČNIK

Oglejte si tudi