Vojnik

DANES
20°C
8°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Zahvala ob čistilni akciji

Tudi letos smo se predstavniki Sveta KS Frankolovo in predstavniki društev udeležili vsakoletne spomladanske čistilne akcije. Pred pričetkom smo se zbrali pred stavbo krajevne skupnosti, kjer smo se opremili z vrečkami in rokavicami ter si razdelili območja čiščenja. Čistili so se predvsem potoki, jarki ob glavni in povezovalnih cestah, parkirišča in avtobusne postaje. Člani Prostovoljnega gasilskega društva Frankolovo pa so z vodnim curkom očistili površine centra Frankolovega. Učenci Osnovne šole Frankolovo pa so okolico šole in vrtca ter parka očistili že en teden pred čistilno akcijo.

Opazili smo, da še vedno nekateri krajani in mimoidoči brez občutka do narave z odlaganjem odpadkov onesnažujejo in slabšajo zgled kraja, v katerem živimo.

 

Po končani čistilni akciji smo se vsi udeleženci čistilne akcije zbrali pred gasilskim domom, kjer je sledila skromna malica.

 

Z akcijo si tudi v bodoče želimo prvenstveno očistiti naš kraj, poleg tega pa so naša prizadevanja usmerjenja predvsem v spodbudo krajanom, da bi tudi v času, ki ni namenjen čistilni akciji, očistili svoje okolje.

 

 Zahvaljujemo se vsem, ki so se udeležili čistilne akcije in s tem pripomogli k lepšemu zgledu našega kraja.

 

 

 

Dušan Horvat,

predsednik Sveta KS Frankolovo

 

Oglejte si tudi