Vojnik

DANES
20°C
8°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Pridružili smo se Projektu sajenje medovitih rastlin

V sredo, 27. marca 2024, je bilo v Vojniku zaznati vzdušje skupnosti, saj smo se na pobudo Krajevne skupnosti Vojnik, Čebelarskega društva Vojnik, Osnovne šole Vojnik ter Turističnega društva Vojnik zbrali ob 11. uri v parku z namenom, da bi posadili štiri nova drevesa v sklopu projekta »Sadimo medovite rastline za čebele in druge opraševalce« Čebelarske zveze Slovenije.

V parku ob Hudinji v Vojniku smo skupaj ustvarili zeleno oazo, saj smo vanjo posadili eno lipo in tri divje češnje. Ta korak je bil del širše pobude sajenja medovitih rastlin, ki spodbuja cvetoče okolje za čebele in druge opraševalce.

S to akcijo smo ne le obogatili našo lokalno pokrajino s čudovitimi drevesi, ampak smo tudi prispevali k ohranjanju naravne raznolikosti ter podprli čebelarsko skupnost v boju za ohranjanje čebel in drugih opraševalcev. Otroci iz vrtca Danijelov Levček enote Vojnik so se nam pridružili s svojim veselim in radovednim navdušenjem, kar je še dodatno popestrilo dogodek.

Po končani saditvi dreves so otroci in vsi prisotni uživali v sladkih poslasticah, ki so jih pripravili lokalni čebelarji. Medenim izdelkom, vključno z različnimi vrstami medu na kosu kruha in sočni potici, smo se prepustili prijetnemu vzdušju. Ta skupni trenutek delitve in okušanja naravnih dobrot je še dodatno povezal udeležence ter poudaril pomen čebelarskega dela in spoštovanja do narave.

1/36




































Taka dejanja so zgled solidarnosti in trajnostnega razmišljanja, ki nas spodbuja k nadaljnjemu sodelovanju in skrbi za naše okolje. Skupaj ustvarjamo bolj zeleno in cvetočo prihodnost za nas in za prihodnje generacije.

Tekst: Ines Novak

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi