Vojnik

JUTRI
23°C
6°C
SOB.
23°C
6°C
Oceni objavo

Javni razpis o priznanjih občine Vojnik v letu 2014

Spet je leto naokoli in v oktobru bomo praznovali 19. občinski praznik. V preteklih letih smo priznanja že podelili občanom in društvom na območju naše občine. Želimo, da priznanja pridejo »v prave roke«, zato vas prosimo, spoštovani občani in občanke, da nam posredujete svoje predloge. Morda je vaš sorodnik, prijatelj ali sosed »tiho« storil dobra, inovativna ali zanimiva dela, dosegel uspehe oziroma dosežke, za katere ve le malo ljudi. Predlagamo, da izpolnite spodnji obrazec in ga posredujete na naslov: Občina Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik. Zadnji rok za oddajo predlogov je sreda, 20. 8. 2014. Lahko predlagate tudi več kandidatov, društev ali organizacij in priložite obrazcu daljšo obrazložitev.

Na podlagi 6. člena Statuta občine Vojnik (Ur. l. RS, št. 38/11) ter 8. in 9. člena Odloka o podeljevanju priznanj občine Vojnik (UPB1 – Ur. l. RS, št. 66/2009) komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občine Vojnik objavlja

 

JAVNI RAZPIS O PRIZNANJIH OBČINE VOJNIK V LETU 2014

 

I.

Priznanja občine zlati vojniški grb, srebrni vojniški grb in bronasti vojniški grb bo podelil občinski svet občine Vojnik ob občinskem prazniku v začetku oktobra. 

 

II.

Priznanja občine se lahko podelijo posameznikom, skupinam, organizacijam, podjetjem, društvom, zavodom in drugim pravnim osebam.

Zlati  vojniški grb se podeli občanu, čigar večletno delo in aktivnosti predstavljajo izjemen prispevek na katerem koli področju človekove ustvarjalnosti ter imajo trajen pomen za razvoj, ugled in promocijo občine Vojnik.

Srebrni vojniški grb se podeli za izredno življenjsko delo, vrhunske uspehe, ki so pomembni za razvoj in ugled občine Vojnik, ali za zelo pomembne dosežke v zadnjem obdobju in kot spodbudo za nadaljnje ustvarjalno delo.

Bronasti vojniški grb se podeli za pomembne uspehe v zadnjem obdobju in kot spodbuda za nadaljnje ustvarjalno delo.

Podeljuje se tudi za izkazano izredno požrtvovalnost, hrabrost in človekoljubnost.

 

III.

Predloge za podelitev priznanj občine lahko podajo fizične in pravne osebe. Predlagatelj za podelitev priznanja ne more predlagati samega sebe.

Predlog za podelitev priznanja mora biti predložen v pisni obliki in mora vsebovati:

–        podatke o predlagatelju,

–        podatke o kandidatu,

–        naziv predlaganega priznanja (zlati, srebrni, bronasti vojniški grb ali priznanje   

          občine Vojnik),

–        utemeljitev pobude in predložitev podrobnejšega opisa uspeha ali dosežka,

–        morebitne podatke, ki omogočajo primerjavo z drugimi podobnimi uspehi,

–        datum predloga.

 

IV.

O podelitvi priznanj odloča občinski svet občine Vojnik s posebnim sklepom.

Podeli se največ en zlati vojniški grb, dva srebrna vojniška grba in trije bronasti vojniški grbi.

Predloge pošljite na naslov: Občina Vojnik, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, Keršova ul. 8, 3212 Vojnik, vključno do srede, 20. 8. 2014.

 

 

Datum: 15. 5. 2014

Številka: 094-0001-2014/1 (2)                                 

 

Predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja        

Samo Kunej

 

 

 

 


Oglejte si tudi