Vojnik

DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Razstava pirhov pri Sveti Trojici

Prvo nedeljo po veliki noči ali po domače na belo nedeljo organizira Kulturno društvo sv. Frančiška že tradicionalni velikonočni koncert. Tudi letos ni bilo drugače, saj so na sončno nedeljo, 27. aprila, v cerkvi še posebej lepo odmevale velikonočne pesni v izvedbi mešanega pevskega zbora omenjenega društva.

Številni poslušalci so bili navdušeni nad čudovito odpetimi pesmimi, v katerih je bilo začutiti veselo sporočilo velike noči. Po koncertu so se poslušalci in nastopajoči preseli v samostansko klet oz. v protokolarni razstavni center sv. Martina, kamor jih je prijazno povabil župan občine Darko Fras.

 

V samostanski kleti se je namreč nadaljevala zaključna prireditev ob razstavi pirhov »Sv. Trojica 2014«. Za kulturni program na zaključni prireditvi razstave pirhov pa je že drugo leto odlično poskrbela »Joškova banda«. Gre za skupino vrhunskih glasbenikov, ki radi poprimejo tudi za ljudska glasbila in ustvarijo nepopisno razpoloženje. Vodja skupine Jože Žlaus in njegova soproga Jelka Žlaus tudi sicer redno sodelujeta na naših razstavah in prireditvah. Za letošnjo razstavo pirhov je gospod Žlaus izdelal dva pirha, visoka približno 2 metra, in veliko kokoš. S pirhom na lesenem vozu smo popestrili naše sodelovanje na festivalu turizma v Europarku, medtem ko sta veliki pirh in kokoš bila kot nalašč za leseno hišico na samostanskem vrtu.

 

Kakor koli že, na zaključni prireditvi je Joškova banda poskrbela, da smo se vsi dodobra nasmejali, poveselil, skupaj zapeli in tudi malo zaplesali. Lahko bi rekli, da nam je vsem dala moči in volje za delo naprej. Banda prihaja sicer iz skoraj pobratene vojniške občine, s katero smo v okviru različnih sodelovanj njihovih društev in posameznikov na številnih prireditvah na čelu z županom Benediktom Podergajsom navezali tople in prijateljske stike; zato smo se z njihovimi člani na koncu tudi težko poslovili.

 

Občina Sveta Trojica

Jože Žel

 

Oglejte si tudi