DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Pokal Gasilske zveze Slovenije za članice B v Novo Cerkev

V soboto, 17. septembra 2011, je v Škofji vasi potekalo memorialno gasilsko tekmovanje v spomin na pokojnega poveljnika Gasilske zveze Slovenije, Toneta Sentočnika. To je bila tudi zadnja, zaključna tekma v pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Slovenije, edina v celjski regiji.

Vsak gasilec ve, da gre za najprestižnejše gasilsko tekmovanje v državi, saj se vse najboljše slovenske ekipe pomerijo v ciklusu šestih tekmovanj, od tega 5 najboljših šteje za skupno zmago - pokal. Prisotni so bili vsi najboljši, večina ekip je našo državo zastopala že na gasilskih olimpijadah.

V kategoriji članic B (30 – 55 let) v zadnjih letih blestijo gasilke iz Nove Cerkve. Predlani so zasedle drugo mesto, lansko leto so zmagale na vseh posameznih tekmah ter tako osvojile tudi skupno zmago. Da res znajo in da vsi ti dosežki niso kar tako, so dokazale tudi letos in ta uspeh ponovile. Za skupno zmago in osvojitev pokala so štele štiri zmage in eno drugo mesto.

Ker uspeh ne pride sam od sebe, je potrebno pohvaliti vsako od tekmovalk, saj si poleg zaposlitve, skrbi za družino in ostalih obveznosti, vedno najdejo tudi čas za gasilstvo. Kot ekipi jim moramo čestitati za složnost, vztrajnost in neizmerno prijateljstvo.

Srečko Sentočnik

Oglejte si tudi