Vojnik

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C

Iz PGD Vojnik

Tudi letos so naši člani poskrbeli za mlaj in 21. aprila v gozdu gospoda Draga Goričana podrli smreko in jo dan kasneje pripeljali v Vojnik. Spletli so venec in ga spojili z vrhom. S pomočjo avtodvigala je bil 25. aprila postavljen mlaj, ki je ponosno stal ob križišču.
Člani in članice so se udeleževali svetih maš po sosednjih društvih v čast našemu zavetniku svetemu Florjanu. V nedeljo, 8. maja, je bila že 25. tradicionalna sveta maša v cerkvi svetega Florjana, ki se je je udeležilo 107 uniformiranih gasilcev našega in sosednjih društev ter pobratenega društva iz Dragomlje vasi. Pred gasilskim domom sta jih nagovorila predsednik GZ Vojnik-Dobrna Benedikt Podergajs in predsednik društva Roman Kugler. Svete maše se je udeležil tudi župan naše občine, Branko Petre, ki je prisotne nagovoril pred cerkvijo svetega Florjana. Sodelovali so godbeniki pihalne godbe Nova Cerkev, birmanca našega društva sta pri sveti maši prebrala berilo, predsednik GZ Vojnik-Dobrna, Benedikt Podergajs, in predsednik mladinske komisije PGD Vojnik, Tomaž Pekovšek, pa gasilske prošnje. Sveto mašo je opravil gospod Anton Perger.
1/4

Gasilci PGD Vojnik pred cerkvijo sv. Florjana (Foto: Aleš Mlinar)

Zbor gasilcev pred gasilskim domom med nagovorom predsednika (Foto: Aleš Mlinar) društva

Zbor gasilcev (Foto: Aleš Mlinar)

Gasilski sprejem

 

Veteranke so 16. maja svoji članici Mileni Jurgec, ki je imela 60. rojstni dan, pripravile svečan vodomet s šestimi curki. Prisotni so ji ob jubileju čestitali in ji zaželeli prijetno praznovanje. V spomin je članica Milena prejela spominsko plaketo in šopek rož.

 

Barbara Suholežnik Kugler

Oglejte si tudi