DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C

Občina Vojnik ponovno prejemnica najvišjega naziva »Planetu Zemlja prijazna občina 2012«

11. 10. 2012 se je tudi uradno zaključil 3. vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna občina, ki ga organizira Društvo Planet Zemlja. Gre za projekt, skozi katerega komisija, katere člani so strokovnjaki s področja okoljskega ozaveščanja, varovanja gozdov, ravnanja z odpadki, energetike in sejemske dejavnosti, pridobiva pomembne podatke o stanju okoljskega udejstvovanja in načrtovanja lokalnih skupnosti. Razveseljivo je dejstvo, da se je kljub iz leta v leto zahtevnejšem natečaju nanj prijavilo enako število občin kot lani.

Komisija strokovnjakov Agencije za okolje, Zavoda za gozdove, Visoke šole za tehnologijo in sisteme, Gradbenega Instituta ZRMK, Gospodarskega razstavišča Ljubljana in Društva Planet Zemlja je letos imela težko delo, saj se je prvič soočila z občinami, ki so izredno aktivne in inovativne na vseh navedenih področjih.

Naziv »Planetu Zemlja prijazna občina 2012« so prejele:

-      Občina Vransko (v kategoriji do 3.000 prebivalcev),

-      Občina Vojnik (v kategoriji do 10.000 prebivalcev),

-      Mestna občina Ljubljana (v kategoriji nad 10.000 prebivalcev).

Priznanje za občino Vojnik je sprejel župan Benedikt Podergajs in se zahvalil za podeljeno odličje.

Predsednica strokovne komisije je poudarila, da si po oceni komisije navedene občine zaslužijo posebno priznanje javnosti za odgovorno prizadevanje na področju varovanja naravnih danosti, ustvarjanje boljše kvalitete bivanja občank in občanov ter dobro informiranje o pravilnem odnosu do okolja za te in prihodnje generacije.

1/4

Župan je predsednici komisije podelil monografijo občine Vojnik

Priznanja je podeljeval minister Franc Bogovič

Zadovoljstvo po prejemu priznanja

Župan v razgovoru z ministrom

Podelitve sta se udeležila tudi minister za okolje Franc Bogovič, ki je svečanost odprl, in minister za zdravje Tomaž Gantar.

Jure Vovk

Foto: J. Vovk

 

 

 

Oglejte si tudi