Vojnik

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

12. Kramarski sejem društva Talon Frankolovo

Društvo TALON je že 12. zapored pripravilo kramarski sejem, tokrat 8. septembra 2013 v graščini Frankolovo.
S pomočjo članic in članov so prikazali nekatera hišna opravila, in sicer pranje perila s pravimi pericami v starih oblačilih, kakršna so uporabljale naše babice. Tako so se na vrvici sušile dolge moške gate, ženske pumparice in še druga oblačila. Vendar je bilo pericam težko hoditi, saj so  imele na nogah pravcate stare lesene cokle, a so vseeno v njih celo zaplesale. Obiskovalci so lahko videli stare likalnike - pegleze, v katera se je nadevala žerjavica in so tako likali, pa vse do razstavljenih pripomočkov za peko kruha v peči in glinastih loncev, ki so jih včasih najbolj uporabljali.

 

Za zabavni in kulturni program so skozi vso prireditev skrbeli JOŠKOVA BANDA in ljudske pevke TAŠČICE. Prireditev je spretno povezovala gospodična Janja, z obiskom sta nas počastila župan občine Vojnik in predsednik Krajevne skupnosti Frankolovo.  

 

Tudi raznolikih stojnic ni manjkalo, saj se je ponujalo vse od domačega kruha, salam, izdelanih ročnih torbic, pletenja košar in steklenic do peciva, gob in še bi lahko naštevala. Društvo pa je pripravilo tudi bogat srečelov in zadovoljni so bili, saj so vse srečke prodali

1/12












 

Društvo se zahvaljuje vsem nastopajočim in govornikom, pa tudi članicam in članom društva TALON. Hvala tudi vsem krajanom in ostalim obiskovalcem, ki so si vzeli čas in nas na zelo lepo nedeljo obiskali in si ogledali marsikaj zanimivega. Tudi glasbe in smeha ni manjkalo in ves čas je omamno dišalo po čevapčičih (po tako imenovanih tradicionalnih čevapih).

 

 

Dragica Mlinar  

 

Oglejte si tudi