Vipava

DANES
26°C
10°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Uspešna predstavitev Vipavske doline v Utrechtu

Tretje leto zapored se je TIC Vipava udeležil sejma Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem. Eden od največjih turističnih sejmov na območju Beneluksa je potekal med 13. in 18. januarjem 2015. Na 100 m2 se je predstavljala Slovenija s turistično ponudbo, osrednja tema je bila ponudba Doline Soče, TIC Vipava pa je obiskovalcem sejma predstavil Vipavsko dolino kot pomembno vinorodno območje s številnimi možnostmi za pohodništvo in kolesarjenje.
V letu 2014 je sejem obiskalo 117.520 obiskovalcev, od tega več kot 18.000 poslovne javnosti. Na 70.000 m2 razstavne površine se predstavilo 1.454 razstavljavcev s celega sveta. Dogodek je idealna priložnost za osebno srečanje z novimi strankami iz Beneluksa. Število turistov iz Nizozemske pri nas se je v letu 2013 povečalo za 6 %, iz Belgije pa kar za 11 %. Nizozemci so ustvarili za 7 % več nočitev, Belgijci pa za 10 % (vir: SPIRIT Slovenija).

Nizozemski gostje pripotujejo k nam predvsem v poletnem času, za njih so značilne t.i. touring počitnice (potovanje iz kraja v kraj z avtom ali avtodomom). Največ nočitev ustvarijo v kampih, zasebnih sobah in apartmajih.

Ponudbo Vipavske doline so letos zastopale predstavnice Bojana Curk iz Kampa Tura, vipavska vinska kraljica Anja Kodele in Jolanda de Haan. Obiskovalcem so dodobra predstavile turistično ponudbo Vipavske doline, gospa Jolanda, ki je navdušena nad vipavskimi vini, posebno nad pinelo in zelenom, pa je gostom v domačem jeziku predstavila vrhunska vipavska vina. V pokušino so bila vina Cultus, Žorž, Sveti Martin, Vipava 1894, vina Kobal in vina Branka Furlana.

Stalna prisotnost na turističnih sejmih je nujna, če želimo Vipavsko dolino uveljaviti kot kvalitetno blagovno znamko. V času sejma v Utrechtu je bil posnet prispevek, ki je Vipavsko dolino vsakodnevno predstavil z dvominutnim prispevkom na nizozemski televiziji. To je bila vsekakor opazna predstavitev, ki je dodala svojevrsten pečat k prepoznavnosti doline. Sejem omogoča neposreden stik tako s ponudniki kot povpraševalci turističnih storitev. Glede na današnji način življenja, naši potencialni gostje iščejo mirno in urejeno okolje, z možnostjo raznovrstnih aktivnosti, kar jim naša dolina vsekakor omogoča.

1/3



Bojana Curk, Kamp Tura, Maja Hladnik, TIC Vipava

Oglejte si tudi