Vipava

DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
15°C
Oceni objavo

Dobrodelna Drobtinica

Ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, se je Rdeči križ Ajdovščina letos že četrtič zapored vključil v mednarodno kampanjo 'Drobtinica'. Namen Drobtinice je ozaveščanje širše javnosti glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših - osnovnošolcev ter vzpodbujanje čuta solidarnosti s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Drobtinica je potekala v soboto, 19. oktobra 2013, med 8. in 12. uro v trgovskem centru Mercator v Ajdovščini. Učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, člani krožka 'Ker nam ni vseeno – podmladek RK', ki deluje pod mentorstvom Izidore Černigoj, so na stojnici v zameno za prostovoljne prispevke ponujali darovane krušne izdelke. Dobrodelna akcija je istočasno potekala tudi v Vipavi v marketu Mercator, kjer so v zameno za prostovoljne prispevke izdelke podarjali učenci Osnovne šole Draga Bajca Vipava pod mentorstvom Marije Mikuž Papež. Otroci so skupaj zbrali 763 evrov.

Glavni donator akcije je bilo tudi letos podjetje Mercator d.d.. Prav tako sta izdelke za akcijo darovala Neli-pek, pekarstvo in slaščičarstvo, d.o.o. Ajdovščina in Mlinotest d.d. Vsem trem donatorjem se za njihovo pomoč iskreno zahvaljujemo.

1/2


Vsa zbrana sredstva bosta prejeli Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovna šola Draga Bajca Vipava, ki jih bosta namenili za šolska kosila socialno ogroženih otrok. Hvala vsem, ki ste nas obiskali na stojnici!

Irena Žgavc, sekretarka RK

Oglejte si tudi