Vipava

DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Nacionalna konferenca na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri

Danes je na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi poteka nacionalna konferenca “Transformacija izobraževalnega procesa v dobi digitalizacije” pod okriljem Rektorske konference Republike Slovenije, ki združuje štiri slovenske univerze in sicer: Univerzo v Novi Gorico, ki je tudi predsedujoča, Univerzo v Mariboru, Univerzo v Ljubljani in Univerzo na Primorskem.

Zbrane so ob začetku konference pozdravili prof. dr. Danilo Zavrtanik, predsednik Rektorske konference in rektor Univerze v Novi Gorici, Aleksandar Spremo, generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije in Duša Marjetič, predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Več kot sto slušateljev je lahko prisluhnilo zanimivemu plenarnemu predavanju o vprašanje predrugačenja vzgojno-izobraževalnega procesa, ki ga je naslovil dr. Dominic Orr, ugledni raziskovalec iz raziskovalnega inštituta za ekonomiko izobraževanja (FIBS) v Berlinu. V popoldanskem delu pa so potekale različne delavnice, ki so odprle vprašanja razvoja in uporabe orodij informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) v učenju in poučevanju, problematiko motiviranja študentov v digitaliziranem univerzitetnem okolju, ter vprašanja odprtih izobraževalnih virov in dostopanja do znanja preko inovativne tehnologije.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi, Univerza v Novi Gorici

1/5

Aleksandar Spremo, generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije


Dr. Dominic Orr, ugledni raziskovalec iz raziskovalnega inštituta za ekonomiko izobraževanja (FIBS) v Berlinu.


Oglejte si tudi