Vipava

JUTRI
19°C
14°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

English in Action v Vipavi

Na vipavski osnovni šoli bomo letos že šestič gostili angleške učitelje iz organizacije English in Action. Zadnji teden poletnih počitnic (22. – 26.) bo na šoli namreč potekal intenzivni tečaj angleškega jezika za učence od četrtega do devetega razreda, v kolikor bo dovolj prijav, pa tudi za učence prve triade.

Britanska organizacija English in Action, s sedežem v Canterburyju je ponudnica tečajev angleščine na šolah, kar je odlična in cenejša alternativa tečajem angleščine v tujini. Priznanje ji je podelilo združenje EAQUALS (Evropsko združenje kvalitetnega jezikovnega izobraževanja), ki v Evropi postavlja merila dobrih ponudnikov jezikovnega izobraževanja.

Letos jih bomo na šoli gostili že šestič, saj smo s tovrstno dodatno ponudbo pričeli že leta 2012, ko smo izvedli najprej zimski, potem pa še poletni tečaj, ki se ga je udeležilo kar 95 učence z naše šole, pa tudi iz Ajdovščine, Šturij in Dobravelj. V letih 2013 in 2014 in 2015 se je dober glas o tečaju razširil še dlje, saj so bili tečajniki iz večine šol v Vipavski dolini, prišli pa tudi iz Črnega Vrha, Idrije, Branika, Cerknice in celo iz Italije.

Poletna šola angleškega jezika traja od ponedeljka do petka po šest šolskih ur, učence pa poučujejo usposobljeni učitelji – materni govorci angleškega jezika iz Velike Britanije. Otroci so torej ves čas obkroženi z angleščino, na koncu tečaja pa za starše pripravijo tudi končni nastop, kjer govorijo, prepevajo in igrajo v angleškem jeziku.

Pouk poteka v skupinah okrog 15 učencev, temelji pa na zabavnih poučnih aktivnostih, predstavitvah, projektnem delu in gledališki igri. Ob tem spoznavajo nove jezikovne elemente in utrjujejo besedišče in strukture, ki so jih že spoznali v šoli.


Po tečaju učenci govorijo angleško bolj tekoče in samozavestno, bolj so motivirani za pogovore v angleščini.

Letos bomo kot novost ponudili tudi krajši tečaj za mlajše učence in sicer po tri šolske ure dnevno.

Več informacij o tečaju in prijavnico (prijave zbiramo do konca maja) lahko dobite preko elektronske pošte eiavipava@gmail.com.

Koordinatorica tečaja: Sonja Simonič Puc

Oglejte si tudi