Vipava

DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
15°C
Oceni objavo

Večer z Mileno Miklavčič

Na pobudo Anje Godnič in v organizaciji 'Društva Hudournik Goče' je v petek, 9. 2. 2018 v prostorih OŠ Goče potekal pogovorno - literarni večer z Mileno Miklavčič. Znana pisateljica, novinarka in publicistka že skoraj trideset let raziskuje intimno življenje prednikov. Resnična pričevanja o tem je zbrala v dveh knjigah s skupnim naslovom 'Ogenj, rit in kače niso za igrače'. Avtoričin vzgib za izdajo knjig je bil, da bi ljudje lažje razumeli prednike in svoje lastno dojemanje odnosov ter da bi knjigi spodbujali k odprtemu razgovoru o občutljivih in zamolčanih temah znotraj družin. Z Mileno Miklavčič se je na Gočah pogovarjala novinarka Ingrid Kašca Bucik.
Milena Miklavčič je o ranljivih temah spregovorila odkrito in neposredno, hkrati pa z veliko mero empatije in tankočutnosti. Materialna odvisnost, privzgojeni vedenjski vzorci, sram, strah in čustvene stiske so naše prednice prikrajšali za lepoto in srečo fizičnega in čustvenega odnosa. Ni pozabila omeniti niti nasilja, spolnih zlorab in incestov, ki botrujejo žalostnim življenjskim zgodbam. Izrazila je tudi skrb za mlade generacije, ki preko 'pametnih' telefonov prezgodaj dobivajo popačeno sliko o odnosu med spoloma. "Kajti, ne pozabite", je poudarila, "za ljubezen bi moralo iti! To je tisto, kar je v odnosu pika na i!"
Ob dobri hrani in znani vipavski gostoljubnosti se je pogovor zavlekel do poznih ur. Publika, ki se je tega večera zbrala na Gočah, je za osvetlitev zanimive tematike zagotovo hvaležna vsem, ki so ta dogodek pripravili.
Alenka Skupek

1/2


Oglejte si tudi