DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Srečanje vipavskih starostnikov

Martinovo je na vipavskem poseben praznik. Vsi vemo, da v tem času grozdni sok dozoreva v žlahtno kapljico, zato Martinovo največkrat povezujemo z blagoslovom vina. Na šoli v Vipavi je Martinov pohod z lučkami znan zlasti med mlajšimi učenci, saj sprehod po vipavskih ulicah v poznih popoldanskih urah nudi ob živem ognju sveče prav poseben čar. Martin nam je dal zgled za dobroto in dobroto delimo naprej.

V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa so delili prav posebno dobroto. S prireditvijo in kosilom so razveselili občane, ki so se odzvali vabilu na srečanje starostnikov. Sedaj že utečena ekipa sodelavk Irene Žgavc, Marije Mikuž Papež in Nadje Rodman Koradin ob odprtosti vsakogar, ki je povabljen k sodelovanju, vsako leto vsebino srečanja nekoliko dopolni in predrugači, da je starostnikom vedno znova lepo. V soboto, 16. novembra, je tako v avli gostovalo preko 80 starostnikov, ki so z zanimanjem sledili programu. 

Najprej so goste pozdravili ravnateljica šole mag. Mojca Pev, predsednik OZRK Rajko Troha in župan Goran Kodelja. Otroški del programa je glasbeno dopolnjeval otroški pevski zbor iz podružnice Vrhpolje z zborovodkinjo Saro Furlan, ob kitari pa jih je spremljala Rebeka Furlan. Otroško petje so dopolnjevale recitacije poezije Nika Grafenauerja, ki sta jih prebirali osmošolki Eva Kovač in Petra Vdovč. V drugem delu programa se je pred obiskovalce postavila folklorna skupina iz Vipave, ki je zaplesala in zapela dva venčka, za dobro voljo pa je zaigral še ansambel Kiml.

Med samo prireditvijo je g. Rajko Troha, predsednik OZRK Ajdovščina, še pozdravil najstarejšo obiskovalko in dva najstarejša obiskovalca. Posebno doživetje je bilo prisluhniti igranju na orglice 92 letnika Ivana, ki nam je v družbi vnukinje harmonikašice Mojce zaigral dve melodiji.


Starostniki so bili s strani sedmih učencev prostovoljcev ob kosilu z Martinovim menijem hitro postreženi, tako da so lahko v nadaljevanju med kosilom še kakšno rekli s prijatelji in sosedi.

Srečanje starostnikov vipavske občine se je kar dobro prijelo saj se je število obiskovalcev od prvih srečanj doslej že potrojilo. Priprave za naslednje leto se med glavnimi organizatorkami že snujejo. 

Zahvaljujemo se vsem soorganizatorjem, vsem nastopajočim in njihovim mentorjem. Še najbolj pa se zahvaljujemo starostnikom, da so nam zaupali in nas kljub svojim številnim težavam najzrelejših let počastili s svojim obiskom.

 

Nadja Rodman Koradin

Oglejte si tudi