JUTRI
24°C
11°C
PON.
27°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje s svojci v centru starejših Pristan

Sedmo tradicionalno srečanje stanovalcev Centra starejših Pristan in njihovih svojcev je tudi letos potekalo v znamenju veselega druženja in martinovega. Več kot 200 ljudi se je zbralo v torek, 8. novembra 2016, v poznih popoldanskih urah in pričelo s praznovanjem.

Že samo število udeležencev priča o tem, da so tovrstna srečanja zelo pomembna tako za svojce, kot za stanovalce same. Ohranjanje vezi in druženja pa še toliko več pomenijo tistim, ki jim razdalja do domačega kraja ali druge okoliščine onemogočajo pogostejša srečevanja s svojimi domačimi. V tem torkovem popoldnevu, ki se je začel z nagovorom direktorja Zavoda Pristan, gospoda Martina Kopatina, pa je bilo časa za pogovor, druženje in zabavo dovolj. Za dobro vzdušje je poskrbelo še napeto igranje tombole, predstavitev dela v Centru starejših ob diaprojekciji fotografij, dobra hrana in pijača, ter nenazadnje glasbena skupina Ljudski godci. Le-ta se nam je predstavila kot petčlanska zasedba, ki združuje člane iz okoliških vasi v Vipavski dolini in se zelo rada odzove vabilu centrov in domov za starejše, saj jim namreč zadovoljstvo starejših poslušalcev pomeni največjo nagrado za njihov trud. Tako so tudi na ta dan prinesli nasmehe na njihove obraze, nemalokrat pa so stanovalci s svojimi glasovi še pritegnili znanim melodijam ali zaplesali v njihovem ritmu.


V večernih urah, ko se je praznovanje zaključilo, smo se vsi skupaj poslovili malce utrujeni, vendar s prijetnimi spomini in mislijo na čimprejšnje ponovno srečanje.

Mateja Hlača

Oglejte si tudi