Vipava

DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
15°C
Oceni objavo

Nana Higuchi z novim videospotom

Gledališka dvorana Gimnazije Nova Gorica je bila 13. decembra 2012 prizorišče premiere prvega glasbenega videospota za skladbo Iščem izziv naše mlade glasbene ustvarjalke Vive Marije Gantar iz zaselka Dobrava v KS Podnanos, ki se v svetu umetnosti predstavlja pod psevdonimom Nana Higuchi.

S skladbo Iščem izziv se je leta 2004 predstavila na glasbenem festivalu FENS v Izoli,   ideja o vizualizaciji skladbe pa se je porodila Sari Šterman, ki se z režijo, snemanjem in montažo videa ukvarja povsem ljubiteljsko. Skupaj z asistentko Elin K. Ambroželj in Nano so spisali scenarij, ki zrcali sporočilo besedila skladbe, fizično in psihično nasilje mladostnikov nad sovrstniki. Snemanje je potekalo na Osnovni šoli Dornberk, kjer so z avdicijo izbrali statistke - Valentino Stubelj, Sašo Faganel, Lijo Mozetič in Arto Kroni, na novogoriški gimnaziji pa so izbrali še dijakinjo Ano Vujaković.

Ozračje prijetno polnega avditorija so pred vrhuncem večera, premiernim prikazom videospota Iščem izziv, ogrevali plesna skupina Lil' Getness Dance Group iz Nove Gorice, primorska pevka Nataša Kragelj, zmagovalka glasbene oddaje Orion leta 2002 s skladbo Besede in gostiteljica večera Nana Higuchi, ki je ob spremljavi kitarista Roka Černica, skladbo Iščem izziv premierno predstavila v akustični verziji.


Nana in Rok Černic

Video spot je v prvih dneh po objavi na portalu youtube, kjer si ga lahko ogledate, zabeležil več kot 1200 ogledov, dobro mu gre tudi na portalu Zarolaj.si.

Nana seveda ne počiva na lovorikah, tako da za letošnjo pomlad napoveduje novi singl.

 

Tekst Ksimeroni, foto arhiv Nane Higuchi

 

Oglejte si tudi