Vipava

JUTRI
19°C
14°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

Zmagovalec športnega izziva v Vipavi je predsednik Borut Pahor

V petek, 21. julija 2017, sta se na prenovljenem stadionu v Vipavi v teku na 10 km pomerila podpolkovnica in poveljnica Vojašnice Vipava Nataša Zorman in predsednik republike ter vrhovni poveljnik Borut Pahor. Svojo premoč je v vročem poletnem popoldnevu dokazal slednji.

 Športnemu izzivu je botrovala posebna stava. V začetku junija je predsednik republike in vrhovni poveljnik Borut Pahor v Vojašnici Vipava ob prisegi nagovoril kandidate za vojake in prostovoljce na služenju vojaškega roka. Povprašal je, kako dobro telesno pripravljeni so vojaki in častniki. Podpolkovnica in poveljnica Vojašnice Vipava Nataša Zorman mu je odgovorila, da bolje kot on. Tako sta, vsak prepričan v svojo zmago, pred načelnikom generalštaba sklenila stavo o tem, kdo od njiju je boljši v teku na 10 km.

Za prizorišče stave so izbrali, prenovljen vipavski stadion z novo tartansko stezo. Zbrane nagovoril župan Občine Vipava mag. Ivan Princes. Dogodka se je udeležila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je povedala, da verjame, da je predsednik Pahor izredno dobro pripravljen in bi v teku predsednikov držav zagotovo blestel, da pa zaradi ženske kolegialnosti navija za poveljnico Zormanovo.

Poletni popoldnevi so v Vipavi vroči in v izredno vročem vremenu, ko je termometer še v poznem popoldnevu kazal 34 stopinj in je bilo še gledalcem na tribunah pošteno vroče, je predsednik Pahor dokazal svojo vzdržljivost in zmagal. Pred tekom je Nataša Zorman povedala, da je današnji tek zanjo nekaj posebnega in precej stresen, ker ne teče vsak dan s predsednikom države in pred svojimi vojaki. Borut Pahor pa je povedal, da si je nategnil kolenske vezi in je zato, kljub temu, da je vsem poznano, da da veliko na lepoto, prišel teči s trakovi na kolenu.


Oba tekmovalca si zaslužita čestitke za vztrajnost vremenskim razmeram navkljub. Poveljnica je bila tri kroge pred koncem prisiljena priznati poraz, vendar ji je predsednik Pahor čestital za borbenost in pogum. Povedal je tudi, do je on pravzaprav rad teče tudi v vročem vremenu in da običajno teče v slabših pogojih po asfaltu, kar je zagotovo pripomoglo k njegovi zmagi. Na svojem Facebook profilu pa je objavil naslednji zapis: »Vrhovni poveljnik je vrhovni poveljnik«.

Dan v Vipavi je bil zares športno obarvan. Sledila je nogometna tekma med NK Vipava in Vojašnico Vipava, ki se je zaključila z izenačenim rezultatom 0:0.

 

 

Iris Skočaj,

Zavod za turizem TRG Vipava

Foto: Iris Skočaj

 

 

Oglejte si tudi