Vipava

DANES
19°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Godbeniška šola v Vrhpolju

V Pihalnem orkestru Vrhpolje – Vipava smo sprejeli nove temelje za svoje nadaljnje delo, ki jih bomo začeli uresničevati s projektom Godbeniške šole. Njena temeljna naloga je vzgoja in izobraževanje mladih godbenic in godbenikov.

V Godbeniški šoli je poudarjeno znanje inštrumenta do te stopnje, da učencu omogoča uspešno igranje v orkestru. Tako imajo učenci večjo motivacijo, saj po končani Godbeniški šoli ne pospravijo inštrumenta v kot, ampak lahko v orkestru naprej razvijajo svoje umetniške sposobnosti.

Poleg tega tak sistem glasbenega izobraževanja omogoča stalen dotok mladih glasbenic in glasbenikov v orkester.

-           

V Godbeniški šoli se lahko izobražujejo predšolski otroci, učenci osnovnih šol, dijaki, študentje ter odrasli, pod pogoji, določenimi z učnim načrtom Godbeniške šole in določb pogodbe o sofinanciranju šolanja, ki jo sklene učenec z društvom.

Izobraževanje traja najmanj tri leta oz. toliko časa, dokler učenec ne doseže ustreznega znanja za igranje v orkestru.

V programu izobraževanja se poučujejo skupine inštrumentov, ki se jih uporablja v pihalnem orkestru - pihala: klarinet, saksofon; trobila: rog, trobenta, pozavna, tuba in druga konična trobila;

1/2


tolkala. Glavni predmet: - inštrument in teoretični del – nauk o glasbi. Za bolj nadarjene učence je predviden še dodaten pouk z obsežnejšim in zahtevnejšim programom.

Avdicija v godbeniško šolo bo v sredo, 8. oktobra od 18. ure v prostorih društva v Vrhpolju.

Za vse dodatne informacije: kd.godba.vrhpolje.vipava@gmail.com

Janez Groznik

Oglejte si tudi