DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Šembidci na Festivalu Števerjan

V petek, 3. julija 2015, je Ansambel Šembidci iz Podnanosa prvič nastopil na festivalu narodno zabavne glasbe. Predstavili so se v Števerjanu, kraju v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini. Kraj leži ob slovenski meji in v njej živi večina Slovencev. Prireditev žal ni potekala pod zvezdami med borovci, ampak so jo morali prestaviti v kulturno dvorano zaradi popoldanskega deževja.

V ansamblu je pet mladih šembidskih glasbenih duš, ki z veseljem ob prostem času poprimejo za glasbilo in si zapojejo kakšno vižo, da si popestrijo dan. Prvič so se na števerjanskemu festivalu predstavili širšemu krogu ljudi.

Prva skladba, ki so jo zapeli in zaigrali, je bil valček Prinesi mi rože. Skladba je morala biti iz zakladnice slovenske narodne glasbe, ki je že bila izvedena na drugem festivalu ali pa posneta na plošči.

Velik aplavz, tako šembidskih kot drugih prisotnih, je dobila prva njihova lastna skladba Šembidska polka, ki jo je ansambel prvič predstavil prav v Števerjanu. Besedilo je napisala domačinka Alenka Skupek, za glasbo je poskrbel harmonikaš, član ansambla Anže Pižent, za aranžma skladbe pa je poskrbela prav tako domačinka Nika Pipan.

Šembidci smo se odpravili v Števerjan, da smo navijali in s tem podprli njihovo delo ter prisluhnili ansamblu Šembidci na festivalu. Želimo jim še veliko uspehov na različnih festivalih, tekmovanjih in vseh prihajajočih nastopih.

Foto in tekst: Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi