Vipava

DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Projekt Evropska vas

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je v šolskem letu 2013/2014 sodelovala v projektu Evropska vas. To je vseslovenski projekt, ki je po številu sodelujočih največji projekt v Sloveniji. Projekt v sodelovanju s slovenskimi šolami vodi Šola za ravnatelje, organizira pa ga Evropska hiša Maribor.
Cilj in namen projekta je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete. Projekt je namenjen osnovnošolcem.

Učenci in učitelji iz različnih slovenskih krajev na inovativen način spoznavajo države Evropske unije, njihove značilnosti in jih ob obeležitvi dneva Evrope predstavijo na devetih javnih kulturnih prireditvah po Sloveniji. Za naše območje je bila prireditev v Novi Gorici.

Učenci so čez šolsko leto v okviru pouka spoznavali kulturne, geografske in druge značilnosti Belgije. Učenci izbirnega predmeta urejanje besedil so pripravili elektronske predstavitve, ki so se vrtele na šolski televiziji. Sedmošolci so na tehniškem dnevu izdelovali izdelke, ki smo jih na zaključni prireditvi uporabili za okrasitev stojnic.

1/3



Zagotovo je projekt na vseh področjih pripomogel k boljši ozaveščenosti glede EU ter prav tako pripomogel k boljšemu poznavanju Belgije.

Mojca Pev

Oglejte si tudi