Veržej

DANES
23°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C

RAZPIS ZA OCENJEVANJE PRLEŠKE TÜNKE IN MESA IZ ZASEKE

Datum objave: 05. 09. 2023
Številka razpisa:

Občina Veržej in Zavod Marianum Veržej v sodelovanju z Društvom za promocijo in zaščito prleških dobrot objavlja

RAZPIS ZA OCENJEVANJE PRLEŠKE TÜNKE IN MESA IZ ZASEKE

Razpisni pogoji:

1.      Ocenjuje se samo prleška tünka in meso iz zaseke.

2.      Vsak prijavitelj lahko prijavi le en kos mesa z zaseko (v razmerju 70:30).

3.      Za certificirane proizvajalce se zahteva izdelava po recepturi, ki je določena v proizvodni specifikaciji »Prleška tünka« (dostopen pri objavitelju razpisa).

4.      Na razpis se lahko prijavijo vsi proizvajalci prleške tünke in mesa iz zaseke, ne glede na to, ali so registrirani za prodajo izdelka ali ne. 

5.      Dostava izdelka za ocenjevanje: v sredo 20. september 2023, med 8.00 in 9.00 uro, v Zavodu Marianum Veržej, Puščenjakova ulica 1, 9241 Veržej.

6.      Predhodna prijava je obvezna. Sprejemamo jih v Društvu za promocijo in zaščito prleških dobrot, Križevci pri Ljutomeru 11C, 9242 Križevci pri Ljutomeru ali na e-naslov francka.lebaric@siol.net oz. na telefonsko številko 031/703-626 (Frančka Lebarič). Ob prijavi posredujete osnovne kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon). Rok prijave je 19. september 2023.

7.      Izdelke bo ocenila strokovna komisija na podlagi predpisov senzoričnega ocenjevanja za pridobitev označbe »Prleška tünka« v sredo 20. septembra 2023, ob 9.15 uri.

8.     Nagrade in priznanja prejmejo prvi trije najvišje ocenjeni izdelki, potrdila o sodelovanju pa vsi sodelujoči proizvajalci. Rezultati bodo predstavljeni v sklopu osrednje prireditve na Miholovem sejmu v Veržeju, v nedeljo, 24. septembra 2023, ob 12. uri.

9.      Informacije: Frančka Lebarič, 031/703-626, e-naslov: francka.lebaric@siol.net.

Všečkaj objavo