DANES
26°C
12°C
JUTRI
23°C
16°C
Oceni objavo

Z nogometom do cilja EU

NK Veržej v sklopu programa #ErasmusPlus #EUSolidarityCorps aktivno sodeluje pri oblikovanju naše pokrajine in občine ter mladim in okolici kaže, da smo lahko tudi nogometaši aktivni pri reševanju 11 evropskih mladinskih ciljev!

Mladi v pomurski regiji smo zelo slabo ozaveščeni s težavami, s katerimi se srečujejo mladi v Evropski uniji. Prav tako smo zelo slabo ozaveščeni, katere možnosti nam vse Evropska unija ponuja. Zato smo se v Veržeju odločili, da bomo aktivneje sodelovali pri oblikovanju naše pokrajine in občine ter mladim in okolici pokazali, da smo lahko tudi nogometaši aktivni pri reševanju 11 evropskih mladinskih ciljev.

11 evropskih mladinskih ciljev povzema vprašanja, ki zadevajo mlade v Evropi, in politične prednostne naloge, ki so zanje pomembne. Tekom projekta smo že prikazali, kako lahko šport, v našem primeru nogomet, odlično pripomore k reševanju 11 evropskih mladinskih ciljev. Cilji mladih kažejo, na katerih področjih se je še treba spremeniti, da bodo lahko mladi v Evropi izkoristili svoj polni potencial. 6 mesecev smo spoznavali in tematsko pripravljali delavnice in aktivnosti, ki se nanašajo na dosego teh 11 evropskih mladinskih ciljev.

Rešitev: v športu se srečujejo vse sfere naše družbe in kot takem ponuja šport sam po sebi možnost in orodje za reševanje vseh težav v mladosti. Poleg discipline, higiene, razvoja fizičnih spospobnosti ponuja šport tudi posredno možnost razvoja kompetenc kot so organizacija dogodkov, razvoj komunikacijskih sposobnosti, sodelovanje z mediji in gospodarstvom, sodelovanje z lokalno skupnostjo, županom, sodelovanja z javnimi ustanovami (šole, zavodi) in posledično ponuja odlično priložnost za vključevanje ranljivih skupin v našem primeru mladih.

Rezultat: tekom projekta smo izvedli delavnice in dogodki, s katerimi smo razvijali kompetence mladih in ozaveščali okolico o možnostih, ki jih ponuja Evropska unija in kako lahko šport, nogomet rešuje omenjene težave in prispeva k doseganju ciljev. Na podalagi teh delavnic bo nastajal priročnik 11 rešitev za 11 ciljev, kjer bomo predstavili akcijski načrt za reševanje mladinskih ciljev v naši občini preko športa. Prav tako bomo pripravili video, ki bo nazorno prikazal, kako lahko mladi z aktivno držo preko športa rešujejo problematiko Evropske Unije.

Za naslednjih 6 mesecev smo polni navdušenja in zagnanosti ter komaj čakamo, da vam pokažemo, kako lahko skupaj dosežemo velike spremembe. Pridružite se nam na tej poti in skupaj bomo soustvarjali prihodnost, ki si jo želimo!

Ekipa projekta "Z nogometom do cilja EU"


(vir: Facebook - NK Veržej)

Oglejte si tudi