Veržej

DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

VITALna in z naravo povezana STARost!

Operacija Vital&Star prispeva k uresničevanju splošnega cilja Povečanje solidarnosti na območji LAS, ki izhaja iz Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija in ga konkretiziramo s specifičnim ciljem Povečanje socialne vključenosti marginalnih skupin.

 

 

Namen naše operacije je, da skozi medsektorski in medgeneracijski pristop predvsem ostarele in tudi mlade na območju LAS Prlekija seznanimo z aktivnim in zdravim načinom življenja in jim ponudimo znanje, pri čemer bodo skozi različne aktivnosti spoznali aktivni in družbeni utrip območja LS Prlekija. Vse to bomo dosegali skozi sodelovanje med partnerji, ki prihajajo iz različnih sektorjev, ter s pomočjo medgeneracijskega sodelovanja.

Partnerji pri operaciji »Vita&star« so:

-          Občina Veržej

-          Zavod za pomoč družini na domu VITICA, Gornja Radgona

-          Mikrokozmos, permakulturno načrtovanje in udejanjanje, Tomislav Gjerkeš s.p.

-          Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan

 

Skozi operacijo in njene aktivnosti bomo dolgotrajno prispevali k opolnomočenju ostarelega prebivalstva na območju LAS Prlekija. Aktivnosti operacije sodelovanja »VITAL&STAR« se bodo s sodelovanje, pridobili nove izkušnje in nova znanja ter razvilo pomembne medčloveške odnose.

1/2


K sodelovanju bomo povabilo tudi institucije in druge organizacije, ki se pri svojem delu srečujejo z ostarelimi in mladimi, na ta način pa se bodo razvila tudi nova inovativna partnerstva.



Oglejte si tudi