Tržič

DANES
22°C
4°C
JUTRI
24°C
3°C
Oceni objavo

ZDRUŽENI ZA VEČJO VARNOST V PROMETU Z AKCIJO #VarnoVPoletje

Stanje varnosti cestnega prometa se je v letu 2019, v primerjavi z letom 2018, zaskrbljujoče poslabšalo. Do konca leta se, ob zaznanem trendu, utegne še poslabšati.
Agencija za varnost prometa od 21. junija 2019 v sodelovanju s ključnimi deležniki prometne varnosti (Policija, Avto-moto zveza Slovenije, Zavod Varna pot, Zavod Vozim, Združenje DrogArt, Zveza moto klubov Slovenije in Zveza ZŠAMS) izvaja skupno akcijo »#Varno V Poletje«.

 

Pobudo za skupno akcijo je Agencija za varnost prometa podala zaradi nekaterih kazalnikov, na podlagi katerih je pričakovati, da se stanje varnosti cestnega prometa do konca leta v primerjavi z letom poprej utegne poslabšati. Na javnost želijo v času poletne brezskrbnosti nasloviti sporočilo, kako usoden je lahko katerikoli od dejavnikov tveganja v prometu, ki nam ali našim bližnjim lahko za vedno spremeni življenje. Ceste si delimo vsi udeleženci v prometu, vsi pa si tudi želimo priti varno na cilj. Agencija s partnerji znova opozarja, naj se udeleženci na ceste podajo strpno in previdno, saj smo za varnost v prometu odgovorni vsi skupaj, človeško življenje pa je neprecenljivo. Poletni počitniški dnevi in odgovorno ravnanje v prometu naj se ne izključujejo.

 

V prihodnjih petih tednih bodo v okviru številnih aktivnosti partnerji akcije skupaj navzoči v 16 slovenskih mestih in na kar 40 različnih lokacijah. Aktivnosti bodo ob koncu tedna izvajali v večernih terminih v lokalih in na dogodkih, začenši z jutrišnjim dnem v Mariboru (Lent), v Velenju in Domžalah, nato pa še v Kopru, Ljubljani, Ravnah na Koroškem, Laškem in v Kranju. S sporočilnimi tablami bodo v jutranjem in popoldansko-večernem terminu navzoči na večjih parkiriščih in nekaterih drugih površinah v številnih mestih po Sloveniji. Sodelovali bodo na motorističnih delavnicah in drugih dogodkih, Policija pa bo izvajala povečan nadzor po vsej Sloveniji, so izpostavili govorci na današnji novinarski konferenci.

1/2


 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi