DANES
25°C
8°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Februarsko dogajanje v enoti Križe

Mesec februar je bil poln praznikov, ki smo jih obeležili tudi v vrtcu. Najprej se je zvrstil 8. februar – Prešernov dan. Po igralnicah smo se pogovarjali o našem največjem pesniku, dr. Francetu Prešernu, in obeležili njegova dela s petjem, pripovedovanjem in brano besedo, v ta namen je nastalo tudi nekaj zanimivih izdelkov. V okviru celotne enote smo se praznika dotaknili s prireditvijo, kjer je naš otroški pevski zbor zapel nekaj pesmi, nadaljevali smo z animirano zgodbo ukrajinske ljudske pravljice Rokavička, ki sta jo izdelali strokovni delavki iz enote, zaključili pa s krajšim ogledom operete Hmeljska princesa. Celotno prireditev so otroci spremljali z velikim zanimanjem.

Mesec februar je bil tudi pustno obarvan, v vrtec so prihajale maškare vseh vrst in oblik. Najprej smo rajali v svojih igralnicah, skupno rajanje pa smo izvedli kar na prostem, pred vrtcem. Vse maškare smo nato v pustnem sprevodu obiskale bližnje »sosede« ter glasno odganjale zimo, vsi so nas prijazno sprejeli in pogostili.
V mislih na pravo zimo nas je obiskala Snežinka Jasna, ki nam je pripravila lov na skriti zaklad po celem vrtcu. Skupaj smo se razgibali, peli in plesali. Skriti zaklad pa je bil sneg, ki so ga otroci iz vsake igralnice izdelali kar sami.

Mesec februar je minil v znamenju skupnih dejavnosti in nasmejanih dni.

1/16
















Zapisali: Vanja Žos in Diana Donoša, enota Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi