Tržič

JUTRI
20°C
7°C
ČET.
18°C
12°C
Oceni objavo

Prvi šolski dnevi

Osnovni namen projekta Prvi šolski dnevi je zagotoviti šolarjem kot eni izmed najbolj ogroženih udeležencev v prometu varen prihod v šolo, saj so njihove misli in s tem vedenje počitniško sproščene in razposajene.
 #VarnoVŠolo je bilo geslo akcije, ki smo jo v sodelovanju z AVP uspešno izvedli tudi prostovoljci ZŠAM Tržič. Glede na to, da v tem času ni bilo na šolskih poteh zaznanega nobenega incidenta v prometu, zaključujemo, da je bil namen akcije in cilj dosežen. Opažen je tudi napredek v kulturi  vseh udeležencev v cestnem prometu, ki so zagotovili primerno prometno varnost.

Ne smemo pa biti nekritični v svojem zadovoljstvu, saj smo v času akcije zaznali kar precej priložnosti za izboljšanje prometne varnosti, tako na področju infrastrukture na šolskih poteh, kakor tudi prometne signalizacije. Na te sicer opozarjamo že vrsto let, žal s pičlim učinkom.

Veliko je tudi izzivov v ravnanju staršev, ki vozijo šolarje v šolo z »dostavo do vrat«, kjer pa žal ogrožajo tiste, ki pripešačijo, prikolesarijo ali pa se pripeljejo do šole s posebnimi prevoznimi sredstvi. Prav tako jim niso zgled v primerih, ko se do šole gibljejo pa zelenicah, vozijo brez upoštevanja prometne signalizacije, s premalo strpnosti in z zanimivimi izgovori. 
 


AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi