JUTRI
20°C
14°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič nagrada Združenja splošnih knjižnic za projekt Digitalno=realno=normalno

20. novembra slovenske splošne knjižnice praznujejo svoj dan, letos bodo praznovanje razširili na ves ta teden.

Združenje splošnih knjižnic je  že sedmo leto objavilo razpis in na ta dan podeli  2 nagradi za najboljša projekta knjižnice ali skupine knjižnic, s katerima se je:

1.        uvedla nova,  inovativna storitev za uporabnike 

2.        uvedlo nove pristope k strokovnemu delu knjižnice, izboljšalo delovne procese, uvedlo nove prakse vodenja, realiziralo povezovanje knjižnic in uvajanje novih partnerstev, organiziralo skupne projekte, strokovna srečanja.

 

ZSK podeljuje nagrado z namenom spodbuditi razvoj in  kakovostno delo splošnih knjižnic ter pomemben napredek  na področju storitev za uporabnike, na področju strokovnega dela in na področju  vodenja knjižnic.

Na razpis za nagrado lahko kandidira posamezna splošna knjižnica, ki je izvedla projekt samostojno ali v partnerstvu z drugimi organizacijami v okolju, vendar je nosilka projekta splošna knjižnica. Vrednost vsake nagrade je 1.000 EUR, nagrado prejme knjižnica kot pravna oseba.«

 

In letos jo je prejela Knjižnica dr. Toneta Pretnarja za projekt Digitalno=realno=normalno. V obrazložitvi nagrade je zapisano: 

 

»Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič je s projektom Digitalno=realno=normalno  zelo pogumno stopila na pionirsko pot, krepko čez okvire znanih in preizkušenih pristopov. Pripravili so celodnevni festival za predstavitev novih digitalnih  orodij širši skupnosti uporabnikov v lokalnem okolju in omogočili več kot 300 obiskovalcem, da spoznajo  potenciale digitalne prihodnosti, ki bodo sooblikovali  gospodarstvo, turizem, izobraževanje.  Predstavitve so bile prilagojene skrbno premišljenim ciljnim skupinam, ki so imele priložnost tudi preizkusiti delovanje in učinek tehnologij.  Pri načrtovanju in organizaciji je knjižnica sodelovala s številnimi relevantnimi partnerji in se prek delovnih stikov in s samim dogodkom pozicionirala visoko nad pričakovanji skupnosti. Knjižničarji so s projektom pokazali pripravljenost na spopad s spremembami v sodobnem informacijskem okolju. Knjižnico je projekt v lokalnem okolju izpostavil kot organizatorko in povezovalko skupnosti, pospeševalko izobraževanja in razvoja.«

1/3



 

Iskrene čestitke.

Oglejte si tudi